maart raadsverkiezingen en joop naar lampe

Maart begon met spanning in de wereld van de politiek. Op de derde van de maand werden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Vlak voor de verkiezingen was het hommeles binnen Gemeentebelangen Olst-Wijhe. In de verkiezingskrant van GB stond dat de partij fel tegen de komst van een asielzoekerscentrum op het voormalig Aberson-terrein was. Op maandag kwam het Olster college van B&W, met daarin een GB-wethouder, met een reactie. Het verhaal in de verkiezingskrant zou volledig uit de lucht gegrepen zijn. Hierop was de rel in de partij compleet. De maandag na de verkiezingen maakte wethouder Hollander bekend, dat hij per direct op zou stappen. Het bestuur van de Olster partij had zich volgens de wethouder met zaken bemoeid waar een bestuur van een politieke partij zich niet mee zou moeten bemoeien. Ernstige consequenties voor de verkiezingsuitslag had de rel overigens niet. De partij behield drie zetels. De PvdA en het CDA bleven de grootste partijen. Wel leverden ze allebei een zetel in. De VVD in Olst-Wijhe was de grote winnaar. Die steeg van twee naar vier zetels.

Bij de verkiezingen in Raalte vielen de klappen vooral op links: De PvdA raakte twee zetels kwijt, SP verloor er één. CDA en GB wonnen allebei een zetel. Later die maand presenteerde de Raalter coalitie zich al. Het CDA ging samen met Gemeentebelangen aan de slag. Allebei de partijen leveren twee wethouders; Haarman en De Groot bleven op hun plek. Wout Wagenmans en Carla Hoge werden de wethouders namens Gemeentebelangen.

Joop van den Enk presenteerde zich in de eerste week van maart als de nieuwe exploitant van de Leeren Lampe. De gesprekken tussen Korbeld en Van den Enk waren al enige tijd gaande. Na de bekendmaking werd de nieuwe exploitant overspoeld met felicitaties.

Minder vrolijk nieuws kwam er op vrijdagavond 12 maart uit Raalte. Om precies te zijn vanuit het BP-tankstation aan de Westdorplaan. Een overvaller eiste onder dreiging van een vuurwapen de inhoud van de kassalade op. Nog minder vrolijk nieuws kwam in het laatste weekend van de maand: De kringloop op het industrieterrein in Raalte ging in vlammen op. Het pand en de inboedel gingen volledig verloren in de vuurzee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.