loop door het darmsysteem

In de bezoekershal op locatie Sophia van de Isala Klinieken in Zwolle kun je van maandag 6 december vanaf 13.00 uur tot en met zondag 12 december door het darmsysteem lopen. Een grote opblaasbare darm toert langs de Nederlandse ziekenhuizen om het belang van vroege opsporing van darmkanker onder de aandacht te brengen. Vroege opsporing van darmkanker geeft namelijk meer kans op genezing.

Geïnteresseerden kunnen door de reizende tentoonstelling heen lopen en zien hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruit zien. Naast de tentoonstelling is er een informatiestand aanwezig, kan een interactieve film worden bekeken en bestaat de gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens werkdagen zijn er van 16.00 tot 17.00 uur verpleegkundigen en artsen aanwezig om meer te vertellen over darmproblemen.

Darmkanker is in Nederland de op één na meest voorkomende vorm van kanker. In Nederland worden elk jaar bijna 12.000 mensen getroffen door darmkanker en overlijden er bijna 5.000 mensen aan de gevolgen van darmkanker. Als darmkanker in een vroeg stadium wordt opgespoord, is deze ernstige ziekte goed te behandelen en bestaat er een behoorlijke kans op genezing. Helaas hangt rond darmkanker nog altijd een taboesfeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.