klassieke sprookjesmuziek in holstohus theater

In het Holstohus in Olst is op zondagmiddag 12 december een concert uitgevoerd door het Engelse orkest The Englefield Players, onder leiding van de Nederlandse dirigent Stefan Hofkes. Er worden twee composities voor kinderen gespeeld: ‘Sprookjes van Moeder de Gans’ van Ravel en ‘Koning Babar’ van Poulenc. Het verhaal van Koning Babar wordt daarbij voorgelezen door Mariël Veerman, die dit jaar de voorleeswedstrijd van de scholen in Olst won.

De Sprookjes van Moeder de Gans’ is een verzameling van vijf sprookjes die Ravel als uitgangspunt nam voor balletmuziek. Elk sprookje is een op zichzelf staand miniatuurtje dat tot leven geroepen wordt door Ravels fragiele stijl en briljante orkestratie.

‘Koning Babar’ vertelt over een olifant die toevallig in de stad belandt. De Franse auteur Jean de Brunhoff fantaseerde erop los en schreef voor kinderen een meeslepend verhaal, waarin de grote emoties van het leven verweven zijn. Francis Poulenc verzon er muziek bij.

Het programma begint om 15.00 uur. Door entreeprijs bedraagt 10 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen. Door een extra subsidie is de entreeprijs verlaagd, dus als je al kaartjes had, kun je een deel van je geld terugkrijgen. Kaartverkoop is bij Boekhandel Korten en het Holstohus in Olst, en bij DA Bourquin in Wijhe. Reservering van kaarten kan via info@holstohustheater.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.