juni oranjekoorts en nog meer pluche

Juni was de maand waarin de oranjekoorts definitief losbarstte. Waar hadden we nog meer last van? Van vuvuzela’s. De nare toeterdingen mochten al na enkele WK-wedstrijden café De Gouverneur in Raalte niet meer in. En terecht. Wie wil toeteren, gaat maar bij de fanfare!

Maar laten we maar bij het begin beginnen. Gait Middelkamp en Berry Boerhof uit Broekland beklommen op een tandem de Alpe d’Huez. Met hun actie brachten ze zo’n 20.000 euro bijeen voor het KWF. Andere sportieve prestatie: Jan Kleine Toereers at bij een ludieke wedstrijd in Luttenberg negentien frikadellen op.

De Raalter supermarktondernemer die eerder het jaar was opgepakt op verdenking van ontucht met minderjarigen, werd door de rechter schuldig bevonden. Hij kreeg een jaar gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Na aftrek van het voorarrest betekende dat dat hij niet terug de cel in hoefde.

De gemeente Raalte kondigde forse bezuinigingen aan op sport en cultuur. De Bibliotheek Raalte reageerde geschokt. Bezuinigen zou leiden tot sluiting van vestigingen in de buurtdorpen. Kevin Boonman (9) uit Heino was zo bezorgd dat hij spontaan besloot om een handtekeningenactie te starten. Hij wist er maar liefst duizend te verzamelen en mocht deze persoonlijk overhandigen aan burgemeester Zoon.

Juni was ook de maand van de Tweede Kamerverkiezingen. De uitslagen? Fors verlies voor het CDA en stevige winst voor de PVV en VVD. Schrikken voor iedereen die zichzelf politiek correct noemt. Sabine Uitslag leek aanvankelijk buiten de boot te vallen. ‘Verbinden is er niet meer bij’, zei ze nadat de uitslag bekend was geworden. Later, nadat was gebleken dat ze alsnog op basis van voorkeursstemmen in de Tweede Kamer was beland, verbond ze vrolijk mee in een coalitie van CDA, PVV en VVD.

Wie ook weinig zin had in mensen ‘verbinden’ was de veelbesproken overvaller van de Texaco in Raalte-Noord. Tot twee keer toe probeerde een jongeman (die zijn gezicht goed bedekt had) ’s nachts met grof geweld de Texaco in te komen. Beide keren wist hij niet door de deur te komen. Iedereen kon meegenieten van de beelden die de bewakingscamera had gemaakt. Bij Salland Centraal kwamen enkele tips binnen. Deze werden keurig doorgespeeld aan de politie. Aan het einde van de maand volgde een arrestatie.

Over de politie gesproken: De hoofdprijs van de ROV-actie, een splinternieuwe Citroën C1, die ter promotie op willekeurige plekken in het dorp werd geparkeerd, liep tegen een parkeerbon aan. Bij het ROV konden ze er hard om lachen.

Nog meer nieuws uit het Raalter Centrum: opnieuw geen wereldrecord haringhappen tijdens maatjesdag. Wel genoeg deelnemers, geen notaris. Bestaat er ook een wereldrecord ‘wereldrecords mislopen’? Hoonhorst mocht zich die maand uitroepen tot duurzaamste dorp van Overijssel. Heeten kreeg de publieksprijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.