juli komkommertijd en een octopus

Komkommertijd in Salland. Toch waren er nog enkele harde noten te kraken. En dan met name op politiek gebied. Het lukte de Raalter oppositiepartijen tijdens de algemene beschouwingen echter niet om wijzigingen aan te brengen op de voorgenomen bezuinigingen. Geen van de negen amendementen en de zeven moties haalde het. “Een wanvertoning”, noemde Ben Nijboer van de VVD het.

Ook in de horecawereld was het een veelbewogen maand. Juli was koud begonnen of het Partycentrum Heino brandde af. Party Centrum Jansen in Lemelerveld sloot de deuren. Eigenaren Harry en Gerda hadden geen opvolger. Nadat de laatste exploitant van café d’Olde Wettering in Lierderholthuis het bijltje erbij neer had gegooid, besloot de gemeente Raalte het café te kopen om zo de basis te leggen voor een mogelijke multifunctionele accommodatie.

Nederland verloor de finale van het WK Voetbal van Spanje. Een terechte winnaar. Het Nederlands Elftal verloor twee maal: de wedstrijd en de gunsten van de internationale voetballiefhebbers. De uitslag was in strijd met de voorspelling van een bewoner van Angeli Custodes. Die had tot aan de finale alle wedstrijdwinnaars goed voorspeld. Hij bevond zich in goed gezelschap van een Duitse octopus (komkommertijd, iemand?). Die had overigens de uitslag van de finale wel goed. Ondanks de teleurstelling waren al snel weer her en der lachende gezichten te zien. Alhoewel lang niet altijd van harte.

Ook minder leuke ontwikkelingen voor Boerhof Woninginrichters in Heeten. Het bedrijf kondigde aan later dit jaar de deuren te sluiten. Dit als gevolg van de economische crisis.

Op zaterdag 10 juli trok er een groot noodweer over Salland. Het terrein waarop op dat moment het popfestival Lil’Hill plaats vond, moest ontruimd worden. De bezoekers werden opgevangen in een schuur.

Na alle economische, sportieve en meteorologische rampspoed ook goed bedrijfseconomisch nieuws: Raalte Plaza opende de deuren. Verder met de ellende: de eigenaar van het pand van Party Restaurant Billy’s in Heino eiste in een kort geding de ontruiming van pand. De nieuwe exploitant, had een huurachterstand van 54.000 euro. Het begin van een langdurig conflict. In Wesepe vonden ze het ondertussen allemaal wel best. Niemand die daar mee wilde doen aan het paalzitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.