januari lampe verkocht en rumoer optocht

Het jaar begon slecht voor de eigenaar van de Smulbaai. John van der Vegt liep in de nacht van 4 op 5 januari twee inbrekers tegen het lijf. De twee mannen probeerden de eigenaar van de gemakszaak te overmeesteren. De buit? Alle sigaretten en shag, de strippenkaarten en postzegels en daarnaast namen de daders ook zo’n 300 euro aan kasgeld mee. De schrik zat er goed in bij Van der Vegt.

Ander groot nieuws in de eerste maand van 2010 was de verkoop van De Leeren Lampe. Aan jarenlang speculeren kwam eindelijk een eind. Drankenhandel Korbeld maakte op vrijdag 15 januari bekend dat het koopcontract was getekend. Korbeld kon in dezelfde maand ook nog vertellen dat er al meerdere gesprekpartners aan tafel waren geschoven.

In de wereld van het carnaval ontstond een klein relletje: De optochtcommissie van carnavalsvereniging De Stöppelkaters uit Raalte besloot geen muziekverenigingen meer mee te laten doen aan de ‘Grote Sallandse Optocht’ in Raalte. Als reden gaf de commissie dat de muziekkorpsen overstemd zouden worden door het geluid van de grote wagens. Amicitia weigerde zelfs de wisselbeker in te leveren, die ze het jaar ervoor won. Salland toonde massaal zijn afkeuring. De commissie herriep dan ook binnen een week het eerder genomen besluit.

Verder in januari: Michel Tielbeke werd verkozen tot sporter van het jaar, Salland in actie voor Haïti, brede school De Twieg werd geopend en Benito Hulshof en Monique Engel ontvingen de voor het eerst uitgereikte cultuurprijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.