isala klinieken verkoopt vuurwerkbrillen

Om het aantal oogverwondingen door vuurwerk te verminderen, verkoopt de afdeling Oogheelkunde van de Isala klinieken ook dit jaar weer vuurwerkbillen. De vuurwerkbril is een veiligheidsbril die gedragen kan worden bij het afsteken van vuurwerk, maar ook bij het klusse6n in huis. Een bril kost twee euro per stuk.

Er zijn zowel modellen voor volwassenen als voor kinderen. De brillen worden verkocht op de polikliniek Oogheelkunde op locatie Weezenlanden in Zwolle en in de Polikliniek Kampen.

Met name op oudejaarsavond en -nacht krijgt de polikliniek Oogheelkunde enkele tientallen gewonden binnen. Uit landelijk onderzoek blijkt dat ongeveer vijftig procent van de vuurwerkslachtoffers jonger is dan 18 jaar. De meeste van hen zijn mannen. Zestig procent van de slachtoffers blijken omstanders te zijn.

De openingstijden van de afdeling Oogheelkunde staan op staging2.isala.nl (tijdens de kerstdagen gesloten).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.