info avond over arbeid voor sallandse boeren

Varkenshouders, melkveehouders en akkerbouwers die met personeel (willen) werken kunnen zich op 16 december bij Varkensproefbedrijf Raalte laten informeren tijdens de themabijeenkomsten Arbeid. De bijeenkomsten helpen ondernemers de keuze te maken die bij hen past. De Melkvee Academie, VarkensNET en Pootaardappelacademie begeleiden hierbij.

Peter Baltus van LTO Noord werkgeverslijn vertelt in het middagdeel over de diverse mogelijkheden om arbeid op het bedrijf in te vullen, de voor- en nadelen van de verschillende keuzes, aandachtspunten omtrent de kosten en het boeien en binden van personeel. Aanvullend daarop schetst Else van den Beukel hoe hun snijbloemenbedrijf JB Matricaria in Venlo gegroeid is in aantal medewerkers en welke stappen zij daarbij hebben doorlopen.

In het programma is volop ruimte om vragen te stellen en te discussiëren over de verkregen informatie. Na het buffet delen de deelnemers ervaringen en vragen met anderen uit hun eigen sector, bijvoorbeeld over: Welke punten zijn essentieel bij het aansturen en begeleiden van personeel? Waarom houd je functioneringsgesprekken en in welke vorm? Wat moet je absoluut niet doen in een slechtnieuws gesprek en wat wel? Dit gebeurt onder begeleiding van de Melkvee Academie, VarkensNET of de Pootaardappelacademie. Daarnaast laten Harm van Lieshout (Kenniscentrum Arbeid van de Hanzehogeschool Groningen) en Marbel Montsma (LTO Noord werkgeverslijn) de ondernemers kennismaken met de digitale routeplanner voor personeelsbeleid.

De bijeenkomst wordt gehouden van 16.00 uur tot 20.30 uur aan de Drosteweg 8 in Raalte.

Aanmelden kan vóór 8 december 2010 via staging2.varkensnet.nl, staging2.melkveeacademie.nl, staging2.pootaardappelacademie.nl of via telefoonnummer 088 – 888 66 77. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anita Beijers, NETmentor VarkensNET, op telefoonnummer 06 – 537 237 60. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.