ijsbaan olst de janboni zorgt voor goed ijs

“Het apparaat is bedacht door wijlen Maarten Blind,” vertelt Overmars. “We mogen warm water vanuit de sporthal gebruiken, dat is ongeveer 40 graden warm, dat rijden we dan uit over het ijs. Dat vriest weer aan, waardoor we elke dag een mooie laag ijs hebben.”

Daarnaast heeft de ijsclub uit Olst ook een nieuwe sneeuwblazer aangeschaft. Samen met twee borstelmachines, weet de club nu de baan prima sneeuwvrij te houden. En dat komt ten goede van de ijskwaliteit. “Het wagenpark staat er goed voor,” weet Overmars te vertellen.

En die trucjes en apparaten resulteren in dikke laag ijs op de baan in Olst: De ijsdikte van de baan aan de Kleistraat was dinsdagmiddag ruim 15 centimeter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.