Home / archiefcentraal / ijsbaan heino voorlopig nog niet open

ijsbaan heino voorlopig nog niet open

De ijsbaan in Heino is voorlopig nog niet open. Bij metingen die de ijsmeester donderdagmiddag verrichtte, bleek dat het ijs op dit moment nog niet dik genoeg is. De dikte van het ijs was donderdag 3,5 centimeter. Om open te kunnen moet de dikte ongeveer 7 centimeter zijn.

De sneeuw die op het ijs ligt, is niet bevorderlijk voor de groei van het ijs. De ijsmeester verwacht niet dat de ijsbaan deze week nog open gaat. Lemelerveld heeft op dit moment de enige ijsbaan van de regio die open is. Ook de ijsbaan in Raalte gaat voorlopig nog niet open. Dinsdagavond is het water pas op het veld gezet, waardoor ook daar de ijslaag nog te dun is.

Lees ook

De Lemeler begraafplaats is weer up-to-date

LEMELE – De in september vorig jaar gestarte renovatie van de bijzondere begraafplaats in Lemele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.