hulp voor ondernemers inzake arbeidsmarkt

De gemeente Raalte heeft onlangs het nieuwe Werkgeverspunt gepresenteerd aan leden van de Kring Raalter Werkgevers. Karen Wimmenhove uit Zwolle vormt het gezicht van dit nieuwe steunpunt dat ‘werkgevers in de gemeente Raalte ondersteunt op het gebied van arbeidsmarkt gerelateerde vraagstukken’. Advies van Karen is gratis. “Werkgeverspunten zijn relatief nieuw in de gemeentelijke wereld, maar ze hebben hun nut al bewezen”, vertelt ze. “In Zwolle was het bijvoorbeeld een project, maar de gemeente was zo enthousiast dat ze het werkgeverspunt inmiddels opgenomen heeft in de ambtelijke organisatie.”

Karen is begin oktober begonnen. Ze heeft hiervoor twee jaar lang ervaring opgedaan bij het Werkgeverspunt in Zwolle. “Ik was inmiddels toe aan een nieuwe uitdaging. Ik mag hier het werkgeverspunt opzetten vanaf het nulpunt.”

Werkgevers kunnen Karen benaderen voor allerhande vraagstukken. Heb je nieuw personeel nodig? Karen heeft een groot netwerk en kan eventueel ook in andere gemeenten rondvragen hoe het daar zit op de arbeidsmarkt. “Ten eerste kun je als gemeente kijken of er in het uitkeringenbestand mogelijke kandidaten zitten. Maar we pakken de zoektocht dan ook breder aan. Ik kreeg net van een drukkerij de vraag of ik hen kon helpen aan een ordermanager. En nou weet ik van de gemeente Zwolle dat daar net een grote drukkerij failliet is gegaan. Dus heb ik contact gezocht met die gemeente.” Zit het economisch even wat tegen? Dreigen er ontslagen, dan kan Karen bemiddelen met andere werkgevers die mogelijk nieuw personeel nodig hebben. Daarbij werkt ze samen met het mobiliteitscentrum Zwolle. Wil je als ondernemer mensen met een beperking of mensen die allang weg zijn uit het arbeidsproces een kans geven, kijkt Karen in haar dossierbak. “Eventueel regel ik dan een proefplaatsing met behoud van uitkering. De werkgever kan bij een aanstelling als tegemoetkoming een loonkostensubsidie ontvangen.”

Karen belt ondernemers en probeert een afspraak te maken om met hen een persoonlijk gesprek te voeren. “Het positieve is dat de werkgevers het hier aardig goed voor mekaar hebben. Ze hebben goed en loyaal personeel. En de werkgevers zijn enthousiast. Ik word ook gewoon gebruikt als contactpunt naar de gemeente. Laatst kreeg ik van een ondernemer de vraag of ik even wilde doorgeven dat de gemeentelijke groenstrook bij zijn bedrijf wel wat onderhoud kon gebruiken. Natuurlijk doe je dat dan. Dat is ook het voordeel van een relatief kleine ambtelijke organisatie als de gemeente Raalte. De lijnen zijn kort. Er hangt hier een nuchtere, gezonde mentaliteit. Laatst zei een ondernemer nog: ‘Als er dan zoveel mensen in de uitkering zitten, laten we dan als ondernemers er allemaal één à twee aannemen.’ Nou, zoiets heb ik Zwolle nog nooit te horen gekregen. Dat is het voordeel van een betrokken gemeenschap!”

Karen Wimmenhove is te bereiken op 06-83597596 en werkgeverspunt@raalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.