heino ademt kerstsfeer op winterfair

Met een heuse arreslee door het centrum, glühwein voor de temperatuur, meerdere kerstmannen, talloze kramen vol kerstartikelen en een centrum vol vuurkorven ademde Heino vrijdagavond kerstsfeer op de Winterfair.

Rondom het Kerkhuus en in het Hof van Rakhorst stonden talloze kramen met lekkernijen en kerstdecoratie, maar doordat de vuurkorven en sfeerverlichting in het hele centrum van het dorp hun werk deden, leek het net alsof het centrum van Heino even het centrum van het hele kerstfeest was. Gemoedelijke sfeer, gezelligheid en een goede bezoekersopkomst. Heinose winkeliers konden nog eens extra uitpakken met hun december-acties.

De kerstmarkt in Heino was groter van opzet dan die van vorig jaar. In 2009 werden er in het dorp twee markten gehouden; ééntje door de organisatoren van de traditionele Heinose kerstmarkt en een andere door de Heinose Winkeliers Vereniging. De bundeling van deze krachten werpt zijn vruchten af, want met de samenspanning van beide organisaties, is in Heino een kerstmarkt van formaat neergezet.

Meer foto's