haarco en hoekman lid woongroep salland

Haarco ‘De Sfeermakers uit Raalte’ en Hoekman Verf & Wand zijn sinds kort lid van de Woongroep Salland. Deze twee Raalter bedrijven zijn in de plaats gekomen van Boerhof Woninginrichters dat zijn activiteiten gaat staken. Wederzijdse versterking was voor beide bedrijven het motief om deel te nemen in de Woongroep Salland. “We denken dat we Raalte als kern veel sterker kunnen maken door gezamenlijk op te trekken”, vertellen Huub ter Haar en Henri Hoekman. “En dat is voor iedereen goed!”

De Woongroep Salland is een samenwerkingsverband tussen negen Sallandse bedrijven die allen actief zijn op het gebied van wonen, woninginrichting of verbouwingen. Naast Haarco en Hoekman heeft de Woongroep Salland de volgende leden: Tekenbureau Roy Alferink, Hannink Van Bladeren & List, Keukenland Wijhe, Joop Elders Sanitair en Totaalinstallateur, Oosterwechel Houten Vloeren, Koolhof Schilderwerken en Rienties Wooninspiratie. De Woongroep manifesteert zich als één geheel op het gebied van promotionele uitingen. Alle leden staan in voor elkaars kwaliteit. Het doel is om gebruik te maken van elkaars netwerk en potentiële klanten naar de andere leden door te sturen. En daarin zit ‘m volgens Huub en Henri ook de meerwaarde. “De bedrijven vullen elkaar aan”, vertelt Henri. “Het heeft absoluut een extra waarde om samen te werken, in plaats van als eilandjes te opereren. We houden allemaal de consument het liefst in het gebied dat de woongroep bestrijkt.” Huub: “Het is best lastig om het effect van de Woongroep concreet te meten. Maar daar gaat het niet om. We investeren in onze naamsbekendheid en daarvan laten de gevolgen zich pas zien op de langere termijn.”

Ook voordat de twee deel toe waren getreden tot de Woongroep Salland werkten ze al samen met andere leden. Hoekman en Koolhof stuurden al regelmatig klanten naar elkaar door; Haarco werkte vaak samen met Rienties Wooninspiratie. Uit die contacten is ook de deelname in de Woongroep ontstaan.

Wel is het opvallend dat de twee nieuwe leden elkaar qua aanbod deels overlappen. “Maar toch zijn er verschillen”, vertelt Henri. “Bij ons is het assortiment ontstaan vanuit de verf. De rest is daaromheen opgebouwd.” Huub: “En bij ons is het juist andersom. De kern van ons aanbod ligt op vloer- en raambekleding en/of –decoratie. Bovendien werken we met eigen stoffeerders. Wij richten ons niet echt op verf.” Henri: “En je blijft concullega’s van elkaar. Ik krijg regelmatig klanten binnen met stalen van Haarco. Die komen hier dan voor de verf. Dan ga ik echt niet onder de prijs zitten om ze hier ook het tapijt of de gordijnen te laten kopen. Dat moet je niet willen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.