gratis naar lazarus in de leeren lampe

Theatervoorstelling ‘Lazarus’ wordt op 8 december opgevoerd in De Leeren Lampe. De voorstelling is geïnspireerd op het innerlijk leven van (ex)dak- en thuislozen en wordt door henzelf opgevoerd. De toegang is gratis en je kunt vooraf geen stoel reserveren.

Het doel van de initiatiefnemers is om met deze voorstelling een samenkomst te krijgen van een breed publiek uit alle lagen van onze bevolking, om kennis te maken met elkaar en elkaars cultuur. Uiteraard met het risico dat de zaal overvol wordt, maar met het motto: ‘dan samen even schuiven en inschikken, want we willen niemand op straat zetten!’

De voorstelling Lazarus’ is onder leiding van professionele theatermakers door (ex) dak- en thuislozen geproduceerd en wordt door hen in het hele land vertoond. Zij brengen een teer poëtisch maar ook realistisch verhaal, waarin de toeschouwer zijn of haar eigen mens-zijn herkent. Het gaat om mensen die soms in ons blikveld verschijnen en daar weer uit verdwijnen, nergens vandaan, nergens heen. Mensen die tussen wal en schip vallen. Zij vertellen over het dagelijks en innerlijk leven dat schuil gaat achter het vluchtige beeld dat zij bij ons achterlaten. Zij zijn dan ook op zoek naar een breed publiek van alle sociale, religieuze en politieke achtergronden.

De theatertour is een maatschappelijk-cultureel evenement, van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting, waarvan de productie door de Provincie Overijssel en het Ministerie van OKW (Fonds voor cultuurparticipatie) werd gesubsidieerd. De voorstelling in Raalte is in samenwerking met Humanitas- Steunpunt Minima, Adviesraad Werk en Inkomen, Vluchtelingenwerk Raalte en SallandWonen tot stand gekomen.

‘Lazarus’ begint om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur open.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.