golden earring inderdaad naar ribs en blues

Gegarandeerd dat zaterdagavond 11 juni het dak van de enorme tent op de Domineeskamp eraf gaat bij nummers als ‘Radar Love’, ‘Back home’, ‘Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’. En de vele fans uit minstens drie generaties muziekliefhebbers kunnen dat lijstje moeiteloos aanvullen.

Al in 1965 scoorde de (toen nog) Golden Earrings (met bassist Rinus Gerritsen en zanger/gitarist George Kooymans) de eerste hit met ‘Please Go’. In 1967 voegde Barry Hay zich bij de groep en in 1969 drummer Cesar Zuiderwijk, waarna de muzikale koers van pop naar stevige rock werd verlegd.

The Earring toerde met bands als Kiss en Aerosmith in het voorprogramma en traden op met grote namen als Led Zeppelin, Santana, Eric Clapton en Pink Floyd. En ze zijn nog lang niet uitgerockt. De enige echte ‘Godfathers van de Nederlandse rock’ geven nog steeds spetterende live optredens op festivals als Pinkpop, voor uitverkochte zalen als de Heineken Music Hall en nu dus eindelijk de Domineeskamp in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.