Home / archiefcentraal / golden earring inderdaad naar ribs en blues

golden earring inderdaad naar ribs en blues

Gegarandeerd dat zaterdagavond 11 juni het dak van de enorme tent op de Domineeskamp eraf gaat bij nummers als ‘Radar Love’, ‘Back home’, ‘Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’. En de vele fans uit minstens drie generaties muziekliefhebbers kunnen dat lijstje moeiteloos aanvullen.

Al in 1965 scoorde de (toen nog) Golden Earrings (met bassist Rinus Gerritsen en zanger/gitarist George Kooymans) de eerste hit met ‘Please Go’. In 1967 voegde Barry Hay zich bij de groep en in 1969 drummer Cesar Zuiderwijk, waarna de muzikale koers van pop naar stevige rock werd verlegd.

The Earring toerde met bands als Kiss en Aerosmith in het voorprogramma en traden op met grote namen als Led Zeppelin, Santana, Eric Clapton en Pink Floyd. En ze zijn nog lang niet uitgerockt. De enige echte ‘Godfathers van de Nederlandse rock’ geven nog steeds spetterende live optredens op festivals als Pinkpop, voor uitverkochte zalen als de Heineken Music Hall en nu dus eindelijk de Domineeskamp in Raalte.

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.