ggd weer je tegen de kou

GGD IJsseland komt met tips om gezondheidsrisico’s te verminderen, die voorkomen uit de koud. Vooral ouderen, chronisch zieken en jonge kinderen lopen risico bij lage (gevoels)temperaturen, zoals op woensdag.

Het lichaam moet dan meer inspanning leveren om zich warm te houden. Hart en longen worden extra belast. Voor ouderen, mensen met COPD of hart- en vaatziekten is dit riskant. Jonge kinderen lopen risico op onderkoeling, doordat ze niet zelf kunnen aangeven dat ze het koud hebben.

Daarom adviseert de GGD adviseert om de weersverwachting goed in de gaten te houden. Neem in de auto bijvoorbeeld een telefoon, een deken, eten en drinken mee.Draag warme winterkleding. Meerdere lagen kleding houden het lichaam beter warm dan strakke kleding. Van belang is dat jonge kinderen een muts dragen, aangezien zij veel warmte verliezen via het hoofd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.