februari spraakmakende ontuchtzaak in raalte

De tweede maand van het jaar begon erg heftig: In de eerste week van februari moest de eigenaar van twee supermarkten in Raalte zich melden op het politiebureau. Hij werd verdacht van ontuchtige handelingen met minderjarige medewerksters. Heel Salland, maar met name Raalte reageerde gechoqueerd. In de wandelgangen deden de verhalen al langer de ronde, maar toen de man daadwerkelijk aangehouden werd, was de waarheid toch wel erg hard. Later die maand moest de toenmalige eigenaar gedwongen zijn zaken verkopen. Schuitema nam het beheer van de supermarkten over.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in de maand erop, hield de gemeente Raalte een actie: Wie een poster met een oproep om te stemmen voor het raam van zijn huis hing, maakte kans op een jaar vrijstelling van het betalen van afvalstoffenheffing. RTL Nieuws pikte deze ludieke actie ook op, maar daar werd de actie iets anders geïnterpreteerd. RTL Teletekst meldde dat iedereen die de poster ophing, een jaar lang niet hoefde te betalen.

Wie in Raalte ook geen afvalstoffenheffing meer hoeft te betalen is Henk Robben. De oud-fractievoorzitter van het CDA en tevens oud-voorzitter van de Stichting Stöppelhaene maakte die maand bekend dat hij burgemeester van Wierden zou worden.

Het winterweer in de maand februari hield flink aan. Grote hoeveelheden sneeuw en stevige vorst teisterden automobilisten en zorgden voor flink veel overlast op de weg. De voorraden strooizout werden kleiner en kleiner. Niet alleen in Salland, maar in het hele land. Toen er een schip met nieuw strooizout in de haven van Rotterdam aankwam, bleek dat daar geen korreltje voor Salland tussen zat.

Door de sneeuw deed de gemeente Raalte deelnemers aan de grootste carnavalstocht van Salland de oproep om geen confetti te strooien. Dit omdat de veegmachines de confetti niet van de straat zouden krijgen. De grootste optocht van de regio werd overigens gewonnen door ’t Giet Löss uit Heino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.