Home / archiefcentraal / europees geld voor aanpak werkloosheid

europees geld voor aanpak werkloosheid

De gemeenten Raalte, Dalfsen en Zwartewaterland hebben gezamenlijk een aanvraag gedaan voor een subsidie uit het ESF. De totale subsidie bedraagt 627.620 euro. Het grootste deel van de subsidie wordt besteed aan het aan werk helpen van mensen met een arbeidshandicap.

De ESF-subsidie zal gebruikt worden om deze mensen te begeleiden naar een arbeidsplaats bij een werkgever. De extra ESF-financiering maakt het mogelijk ten behoeve van deze doelgroepen nieuwe activiteiten en initiatieven te ontwikkelen.

Het ESF verdeelt Europees geld onder de lidstaten voor projecten om meer en betere banen te creëren, en mensen met een arbeidshandicap te helpen vaardigheden te ontwikkelen. Het ESF heeft als taak werkloosheid te voorkomen en te bestrijden.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.