eurobottle cup sallandse ruiterdagen

Sinds 2005 mogen Friese paarden niet meer meedoen met de wedstrijden van ‘Friese paarden met dressuuraanleg’. Daar is een oplossing voor bedacht, namelijk de Eurobottle Cup. Op het evenement worden geen driejarigen met de beste aanleg verkozen, maar kan er doelgericht gewerkt worden.

De ruiters van de paarden wilden ook graag in de winter verder en op deze manier ontstond de Eurobottle Cup. Het grootste probleem waar de organisatie tegenaan liep was de locatie. Waar kun je zo’n evenement houden in de winter? Eerst werd er gekeken naar manege ‘De Diamanthal’ in Balkbrug, de thuishaven van de Friezengroep ‘Nemo’s Bern’. Deze bleek niet geschikt.

In Mariënheem vond de organisatie wel een geschikte locatie. Manege Bartels, het onderkomen van de Heemruiters, is bij uitstek de locatie geworden voor de kwartfinale en de halve finale te rijden. En als klap op de vuurpijl wordt in de avond, tijdens de kerstveilig van stal Meijer, de finale verreden.

Naast het goede onderkomen dat de manege biedt aan dit evenement staat het ook bekend om de sfeer en de gezelligheid in Mariënheem. Door de ambiance in de manege geeft het een extra cachet aan het kampioenschap.De omstandigheden in manege Bartels zijn dan ook ideaal voor het paard om optimaal te presteren, zodat de jury ‘het paard met de beste mogelijkheden voor een dressuurtoekoms’ kan selecteren.

De instap in de competitie is laag. Op deze manier kunnen er vele combinaties meedoen. Zo kan een paard nog onwennig zijn omdat het nog nooit aan wedstrijden heeft meegedaan. Want ook voor een paard is dit nog best een beetje eng. De jury richt zich dan ook vooral op de aanleg als toekomstig sportpaard. Er worden geen moeilijk dingen gevraagd. Er wordt puur gekeken naar de basisgangen.

De prijzen bestaan uit duizend euro voor de winnaar en de reservekampioenen krijgen een bedrag van vijfhonderd euro. Tijdens de kerstveiling ging een paard uit de stal van Chadron er met de eerste prijs vandoor.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.