een kouwe kerst voor bewoners swaenewoerd

De bewoners van woonzorgcentrum Swaenewoerd in Raalte keken gister naar de kerstmusical ‘een kouwe kerst’, die de leerlingen van groep 5 en 6 van Daltonschool de Ieme voor hun speelden. De kinderen en de school vonden het belangrijk om in kersttijd iets moois te doen voor deze mensen.

Na de koffie pauze traden de leerlingen op voor een volle zaal met bewoners. Voor de leerlingen was het erg spannend. De kinderen hebben deze week ook al opgetreden voor hun ouders, maar een hele zaal vol met onbekend publiek was nieuw voor hen. “Ik vind het heel erg leuk om voor oudere mensen op te treden,” vertelt Tim, ”we kennen hier helemaal niemand, dat is superleuk!”

De kinderen hebben samen met de leerkrachten gekozen voor een optreden in Swanewoerd. “We willen graag ook iets leuks doen voor andere mensen,” vertelt Puck, “het is nu bijna kerst, en dit is ons kerstcadeautje voor de mensen van Swaenwoerd.”

De bewoners van Swaenwoerd genoten met volle teugen van het optreden van de kinderen. Na afloop werden zij door de kinderen getrakteerd op een kerstkransje. Ineke Elsman, acitiviteitenbegeleidster van Swaenewoerd, nodigde de kinderen van De Ieme uit om volgend schooljaar opnieuw een kerstmusical te komen spelen. Dat leek de kinderen een geweldig idee.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.