eddy van hijum de geboorte van mijn dochter

“De mooiste gebeurtenis was zonder meer de geboorte van mijn dochter Amarins op 9 juni, de dag van de Tweede Kamerverkiezingen. Voor het CDA verliep deze dag echter dramatisch. Ondanks een goede regionale campagne met inzet van veel vrijwilligers – ook in Salland – verloren we de helft van onze zetels. De weken daarna waren erg heftig. Een verdeelde partij, spanningen in de fractie, scherpe onderhandelingen over het regeerakkoord en een emotioneel partijcongres. Dat is me allemaal niet in de koude kleren gaan zitten. Toch zit er nu uiteindelijk een stevig kabinet met een ambitieus regeerakkoord. Zelf heb ik een mooie nieuwe uitdaging als fractiesecretaris en woordvoerder sociale zaken. In politiek opzicht wordt 2011 een spannend jaar. In maart zijn de verkiezingen van Provinciale Staten. Dan wordt duidelijk of de coalitie van VVD, CDA en PVV ook in de Eerste Kamer een meerderheid haalt. In Overijssel zullen we hard werken aan het behoud van de goede positie van het CDA. We maken ons sterk voor de regionale economie en de infrastructuur (ja, ook de N35) en voor de betrokkenheid van mensen bij elkaar (‘noaberschap’) in dorpen en wijken. Er is dus volop werk aan de winkel en ik voel me erg gemotiveerd. Maar ik hoop ook dat de balans tussen werk en gezin het komende jaar iets beter uitvalt dan het afgelopen jaar.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.