Home / archiefcentraal / duurste veulen voor 26500 euro verkocht

duurste veulen voor 26500 euro verkocht

Zoals elk jaar was er ook dit jaar tijdens de Sallandse Ruiterdagen weer een traditionele kerstveiling van Stal Nico Meijers. De veiling vindt elk jaar plaats op de zaterdag voor kerst en net als andere jaren kwam er publiek uit binnen- en buitenland op af. De avond werd aan elkaar gepraat door Bert Ruiter, die zeker geen onbekende is in paardenland.

Tijdens de veiling was er een spetterend optreden van een Belgisch zevental en werden er acrobatische toeren uitgehaald op de paarden. De show was een lust voor het oog van elke paardensportliefhebber. Daarnaast verzorgden Edwin, een aanstormend talent, en Maaike Jansen optredens. In de pauze trakteerde Nico Meijer iedereen op ijs, een jenevertje of een heerlijk roggebroodje belegd met een haring.

Voorgaande jaren werden er veel paarden geveild die later tot kampioenen zijn uitgeroepen op fokdagen en de centrale keuringen. De meeste paarden uit stal Meijer zijn tot ster, kroon of model verklaard en hebben hun sporen verdiend in de paardensport. Of dat ook dit jaar weer het geval is zal nog blijken. Het duurste veulen ging van de hand voor een slordige 26.500 euro.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.