duizenden oliebollen vliegen over de toonbank

De bakkers in Salland hebben het op ’t moment druk met het bakken van oliebollen. Bij oud en nieuw horen natuurlijk oliebollen en dan kun je twee dingen doen: zelf maken of naar de bakker. Veel mensen besparen zich toch de moeite en kiezen voor de toch wat lekkerdere oliebollen van de specialist.

Bij de C1000 in Raalte loopt de verkoop van oliebollenmix goed. Wat de verkoop van de oliebollenmix betreft is vandaag de grootste drukte, maar de supermarkt heeft genoeg op voorraad. Dit jaar verkoopt de winkel wel oliebollen, maar bakt de supermarkt niet zelf. Volgend jaar wel weer, want die zijn toch wat lekkerder.

De oliebollen verkooppunten in Raalte – bakkerij Jorink, bakkerij Van der Most en de kraam op de Plaskerk – verwachten op oudejaarsdag de grootste drukte. De kraam op de Plaskerk heeft het dit jaar wel wat minder druk, maar dat komt door de kou en gladheid in het centrum.

Over het geheim van een goede oliebol wordt overigens verschillend gedacht. Volgens Jorink zit het geheim in de temperatuur van het beslag en de olie en goede ingrediënten. Van der Most en de kraam op de Plaskerk zijn van mening dat de oliebollen met liefde moeten worden gebakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.