duitsers rijden met 327 kilo vis in de auto

In eerste instantie werd de auto waarin de Duitsers reden, enkel aangehouden omdat deze met defecte verlichting op de Rijksstraatweg reed. Bij controle kwam er echter een sterke vislucht uit de auto. Bij verdere inspectie trof de politie de 327 kilo vis aan, waarop de Duitsers werden aangehouden op verdenking van visstroperij.

Visstroperij is het vissen met professionele vistuigen zonder daarbij het in bezit te zijn van een schriftelijke toestemming van de visrechthebbende op het water. Dit betekent dat vissen zonder vergunning visstroperij is. Illegale visserij is schadelijk voor het milieu, voor de natuur en voor de mens. Watergebieden raken beschadigd, het evenwicht van de visstand wordt verstoord en de diversiteit in wateren en plassen wordt aangetast.

Na verhoor werden de twee mannen heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt en het Openbaar Ministerie beslist over verdere afhandeling van de zaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.