dickens festijn viert twintigste editie

Het Dickens Festijn in Deventer beleeft dit jaar op zaterdag 18 en zondag 19 december haar twintigste editie. De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens (1812-1870) herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen die twee dagen ruim negenhonderd personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden.

De geuren van punch en gepofte kastanjes, duizenden kleine lichtjes, huizenhoge kerstbomen en de prachtig gerestaureerde panden vormen het decor. Niet alleen op straat, maar ook achter ramen en door openstaande deuren komt de romantische sfeer en tijd van Dickens de bezoekers tegemoet. Aan het Dickens Festijn wordt deelgenomen door ruim 900 personages in kostuum, waarvan 250 bewoners en ondernemers uit het Bergkwartier. Daarnaast nemen er tal van professionele acteurs, toneelgezelschappen, koren, ambachten, musicalverenigingen, zangers en muzikanten deel. De winkeltjes, cafés, restaurants en galerieën in het gehele Bergkwartier zijn beide dagen geopend. Kooplui bieden hun waar aan: antiek en sieraden, boeken en kunst, keramiek en beelden, kersthuisjes en echte mistletoe. Handwerkers demonstreren hun ambacht. Engelse lekkernijen zijn volop verkrijgbaar. De Bergkerk vormt de locatie voor de Dickens Expositie, met met exclusieve stukken en manuscripten van Charles Dickens. Bovendien is er daar beide dagen een doorlopend programma met optredens van koren en muziekgezelschappen. Het Dickens Festijn wordt beide dagen afgesloten met een Sing Along in de Bergkerk, waarbij iedereen kan meezingen met Engelse en Nederlandse kerstliedjes. De Sing Along begint telkens om 17.30 uur en duurt een kwartier.

Het Dickens Festijn wordt jaarlijks bezocht door ruim 150.000 bezoekers. De toegang is gratis. Wel dient er rekening gehouden te worden met een wachttijd bij de toegang. Toegang tot het Dickens Festijn is alléén mogelijk via de Keizerstraat (ter hoogte van de Deventer Schouwburg). De wachttijd kan oplopen tot 1,5 uur. Voor meer informatie en het volledige programma: staging2.vvvdeventer.nl of staging2.dickensfestijn.nl. Het evenement duurt beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.