dichter bij raalte genomineerd voor cultuurprijs

Benne Solinger is voor de tweede keer, als Dichter-bij-Raalte genomineerd voor de Raalter Cultuurprijs. De Culturele Raad Raalte roept jaarlijks op om mensen voor te dragen die in aanmerking kunnen komen voor de Raalter Cultuurprijs. Dit jaar werden er veertien personen en organisaties voorgedragen. Hieruit worden door een vakjury drie kandidaten genomineerd voor de Cultuurprijs en drie voor de aanmoedigingsprijs. Deze prijzen worden op 21 januari uitgereikt.

De cultuurprijs is bestemd voor een kunstbeoefenaar of groep van kunstbeoefenaars uit de gemeente Raalte of een ingezetene of organisatie uit de gemeente Raalte die zich aanhoudend en onbaatzuchtig heeft ingezet voor het culturele leven in de ruimste zin in de gemeente Raalte.

De cultuurprijs bestaat uit een bedrag van 1000 euro en een sieraad dat door een professionele

kunstenaar uit de gemeente Raalte is vervaardigd.

Vorig jaar werd de eerste Raalter Cultuurprijs uitgereikt aan Benito Hulshof en Monique Engel. Het echtpaar was al vele jaren de drijvende kracht achter onder andere de cultuur lessen op het Carmel College Salland.

Benne Solinger had nooit van zijn leven gedacht ooit genomineerd te worden voor de Cultuurprijs. Hij is dan ook heel verbaasd nu hij voor de tweede achtereenvolgende keer genomineerd is. Als eerste Dichter-bij-Raalte heeft hij weliswaar twee jaar enorm zijn best gedaan om deze nieuwe functie op de kaart te zetten. Hij schreef ruim tachtig gedichten over zeer verschillende onderwerpen waarvan er velen zijn gepubliceerd, ook buiten Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.