denne van knoldert yvonne

Ik was druk met mien eigen kleine joaroaverzicht bezig toen Yvonne Jaspers an mien uuteindelijke gevuul oaver 2010 appelearen in De Wereld Draait Door. “Het is minder cynisch ewönn het ofgelopen joar”, zei lieve Yvonne. Det gevuul deel ik niet. Mar het raken wel de kern. Want ik denk det 2010 inderdaad oaver cynisme ging.

Hoe kun ie zeng det het minder cynisch is ewönn in 2010 as de VVD met ien zetel mear dan de PvdA het hele land mee nemt noar rechts, winkeliers anmoedigt dieven met een honkbalknuppel in mekare te sloane en de entreekaarties vöar Jantje Smit en Tineke Schouten met dertien procent duurder te maken.

Hoe kun ie zeng det het minder cynisch is ewönn as Sallandse christenen as Sabine Uitslag en Eddy van Hijum in zee wult met een partij die godsdienstvrijheid ofschaft en asielzukers niet beoordeelt op hun land van herkomst mar op met hoevölle of ze bent.

Hoe kun ie noe zeng det het minder cynisch is ewönn zolang Rutger in Pownews platter dan platte tillevisie maakt en oons in de huuskamer iedere oamd rond 23.00 uur vol verbazing en in volledige verwarring achterlöt.

Cynisme viert hoogtij, zol ik zeng. Of toch niet?

Paul de Leeuw wol in zien Madiwodovrijdagshow de regionale omroepen nog op de hakke nemm öm ze te wearen van gezamenlijk uutzenden op Nederland 3. In werkelijkheid trekt de cynische programma’s van De Leeuw gin kiekers mear terwijl de regionalen in iedere provincie ofzönderlijk koploper in kiekcijfer bent.

Toen John de Mol gin geld mear kon verdienen met ofzeik-tv in dans en zangwedstrijden maken hij een serieus zangprogramma. Het neeje format trekt mear kiekers. Beau van Erve Dorens mut doar ok nog achter komm, en dan zal d’r ok wel wear een programma van hem slagen.

Yvonne Jaspers is natuurlijk zelf het beste vöarbeeld det minder cynisme mear kiekers trekt. Boer zoekt Vrouw is zonder ok mar íen druppeltie cynisme emaakt.

Noar de maatschappij vertaald, is die tillevisietrent het bewies van het goede lea’m hier in Salland. Wie hebt mekare hier de kop niet gek emaakt en hoalt inderdaad niet van het west-landse cynisme. D’r zit d’r natuurlijk altied wel wat tussen die het leam van een aander zuur probeart te maken, mar meestal keart zich det wel teeng de luu zelf. In Salland stiet det volk al snel wat allenig in de hoek.

Terugge kiekend op 2010 denk ik det Yvonne Jaspers te vrog juicht. Mar vöaruutblikkend op 2011 kon ze wel iens vöarspellende gaven hemm.

Denne van Knöldert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.