december drugspand en licht aan in centrum

‘Bioboerderij Boomstra’ probeerde begin december de Sallanders voor de gek te houden. Men ontving in de regio een uitnodiging van de bioboerderij om gratis producten te komen afhalen bij De Leeren Lampe, Bar & Brasserie Zwakenberg en het Hoftheater, maar toen De Leeren Lampe ontdekte dat het telefoonnummer niet bestond en de firma ook niet geregistreerd stond bij de Kamer van Koophandel werden de boekingen gecanceld. Het vermoeden bestond namelijk dat het om een agressieve verkoopactie zou gaan. Leuk geprobeerd, maar de Sallanders zijn niet te flessen. Of het bedrijf überhaupt bestaat, weten we niet, maar dat het niet helemaal koosjer is moge duidelijk zijn.

Ook niet helemaal koosjer bleek een woning aan de Aar van der Werfhorstsingel in Raalte toen er door de politie een grote handelshoeveelheid harddrugs werd aangetroffen. Bij de inval werden twee mannen – 26 en 46 jaar – en een 67-jarige vrouw aangehouden. De burgemeester van Raalte besloot na de vondst de woning te sluiten, om zo de rust weer terug te laten keren in de buurt en de bekendheid van de woning als plaats waar verdovende middelen kunnen worden verkregen te doorbreken.

Waar het licht in de woning aan de Aar van der Werfhorstsingel uit ging, lieten Sjoerd Everlo, René Verschuren en Simon Marsman uit Raalte het licht juist branden met de sponsoractie ‘Laat het licht branden’. Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 december lieten ze in het centrum 66 uur lang een lamp branden. De energie daarvoor brachten ze op door te spinnen. Het ging om een sponsoractie voor het KWF. Op de Grote Markt in Raalte stond een groot Glazen Huis waar de heren waren te bewonderen en men een donatie kon doen. Na elk 22 uur gefietst te hebben, brachten Sjoerd, René en Simon 21.700 euro bij elkaar. De actie werd veel groter dan ze van tevoren zelf dachten en de opbrengst was dan ook veel meer dan ooit gedacht. Na 66 uur opgesloten hebben gezeten in het Glazen Huis werden de dappere fietsers door een feestende menigte onthaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.