de peperhof levert de beste tafeltennissers

Basisschool de Peperhof uit Wijhe levert de beste tafeltennissers van het dorp. Tenminste, als je de uitslagen van het Wijhese tafeltennistoernooi voor scholieren moet geloven. De Peperhof won net als vorig jaar het toernooi met maar liefst 27 punten. Tweede werd de St. Jozefschool met 8 punten, op de voet gevolgd door De Bongerd, die vijf punten scoorde.

Het toernooi, dat afgelopen maandag en dinsdag voor de 38ste keer gespeeld werd, trok in totaal 74 deelnemers. Op maandag speelden de jongens en meisjes uit de groepen drie en vier allerlei aan tafeltennis gerelateerde spelletjes. Bijna dertig kinderen namen deel aan poortschieten, de hindernisbaan en het puntenspel.

Op dinsdag was het de beurt aan de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8. Er konden niet alleen individuele prijzen gewonnen worden, de resultaten telden ook mee voor het eindklassement voor de beste school. Er werd erg fanatiek, maar sportief gespeeld. In sommige poules viel de beslissing pas op het laatste moment. De nummers 1 en 2 van de poules plaatsten zich meteen voor de Sallandse finales die in april in Mariënheem worden gespeeld. De kinderen komen dan uit tegen hun beste leeftijdsgenoten uit Mariënheem, Olst en Heino.

Net als vorig jaar kwam De Peperhof als winnende school uit de bus. Kinderen van deze school verdienden met hun prestaties maar liefst 27 punten. Op grote afstand volgden de St. Jozefschool (8 punten) en De Bongerd (5 punten).

De uitslagen:

Kindertafeltennisfeest (groep 3 en 4)

Groep A: 1. Jens Korsmit 2. Nina Reijnders 3. Ilse Engbers

Groep B: 1. Evi Holleboom 2. Maud Hutten 3. Caitlin Grotenhuis

Groep C: 1. Hidde Brouwer 2. Boyd Reezigt 3. Birte Jansen

Groep D: 1. Cindy Bosman 2. Tim Reins 3. Jorik Pol

Tafeltennisscholierentoernooi:

Meisjes groepen 5/6

1. Michelle Grolleman

2. Kim Boerdam

3. Danielle Engberts

4. Britt van Oenen

Jongens groep 5:

1. Leroy van Weeghel

2. Sven Ohms

3. Menno Ruijter

4. Mika ten Broeke

Jongens groep 6:

1. Nick Heuvink

2. Daan Liefers

3. Hessel v/d Beld

4. Liam Reezigt

Jongens groep 7/8:

1. Tom Cornelissen

2. Damon Kipp

3. Leon Ruijter

4. Jelle Brouwer

Meisjes groep 7/8:

1. Floor Liefers

2. Denice Strijkveen

3. Amy Hoekstra

4. Sanne Heuvink

Eind uitslag scholen:

1. Peperhof (27 punten)

2. St. Jozef (8 punten)

3. Bongerd (5 punten)

4. Matzer / Horizon (beide 3 punten)

5. Elshof / Tellegen (beide 2 punten)

Foto’s van dit evenement zijn te zien op: staging2.ttvwijhe.nl