Home / archiefcentraal / de kleigaten van herxen schaatsparadijs

de kleigaten van herxen schaatsparadijs

De kleigaten te Herxen – nabij Windesheim – zijn andermaal een paradijs voor schaatsliefhebbers. Onze vaste man ter plekke Flip Jonkman trok er op Tweede Kerstdag weer zijn rondjes.

Jonkman: ”Met een temperatuur van zo rond het vriespunt was het ideaal schaatsweer. Via diverse mooie doorsteekjes is het een komen en gaan van schaatsers. Prachtig! IJsclub Trio Vooruit heeft als altijd de zaakjes prima voor elkaar. De banen lagen er uitstekend bij. Via een trapje naar beneden is de ijsvloer goed bereikbaar.”

Bij het eerste kleigat staan bankjes om de schaatsen onder te binden. In een nabijgelegen weiland is een parkeerplaats voor auto’s ingericht. Jonkman: “Een enkeling moest mankracht inroepen om die parkeerplaats te kunnen verlaten. Ook in Herxen/Windesheim is de sneeuw hardnekkig.”

De kleigaten zijn uitstekend te bereiken. Vermoedelijk daarom was het Tweede Kerstdag opvallend druk. “En de vooruitzichten lijken gunstig. Dus er zullen nog heel wat schaatsers naar dit paradijs komen. Je waant je echt in de Kop van Overijssel. Velen weten deze plek te vinden. Zelfs vanuit Friesland komen ze naar dit unieke natuurgebied wat in de winter wordt omgeturnd tot een schitterend winterparadijs.

Lees ook

Regio Deal-project bij The Green East moet snel van start gaan

Gemeente Raalte wil meer innovatieve bedrijvigheid in agro & food-sector naar regio halen RAALTE – …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.