dalfsen stimuleert innovatie en duurzaamheid

Wethouder Agricola heette de aanwezigen welkom en sprak zijn waardering uit voor de creativiteit en innovatie van de ondernemers in zijn gemeente. “Jullie zijn onze ambassadeurs en zetten de gemeente Dalfsen op de kaart, regionaal, landelijk en zelfs internationaal. Als nieuwe wethouder van Economische Zaken heb ik inmiddels al enkele bedrijfsbezoeken afgelegd en daarbij ben ik onder de indruk geraakt van de verrassende initiatieven van ondernemers.” De wethouder gaf de aanwezige ondernemers nog het advies mee om in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen ook eens de mogelijkheden te bekijken van werkgelegenheid bieden aan mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Duurzaam Bedrijf

Hierna motiveerde Annemarie Beumers de ondernemers om deel te nemen aan de innovatieve activiteiten van Kennispoort regio Zwolle, zoals de innovatieversneller, het project Innoverend Ondernemen en de financieringsdesk. Vervolgens kreeg Gertjan Brand het woord als coördinator van de ambitieuze projecten van de gemeente Dalfsen rond duurzaamheid. “We zijn in 2009 gestart met het project Duurzaam Thuis om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Dat wilden we o.a. bereiken door het uitbrengen van een Energie Maatwerk Advies aan huishoudens en het verlenen van duurzaamheidsleningen. Inmiddels hebben we al 400 adviezen gegeven en is er voor € 350.000 aan leningen verstrekt. Dit succes is mede te danken aan de goede samenwerking met lokale energieadviseurs en de betrokkenheid van het lokale bedrijfsleven. In 2011 willen we starten met het project Duurzaam Bedrijf, want bedrijven hebben veel mogelijkheden om te besparen op CO2 uitstoot.” Het project Duurzaam Bedrijf bestaat uit twee onderdelen, namelijk het uitvoeren van energiescans en het houden van informatiebijeenkomsten rond duurzaam ondernemen. De gemeente Dalfsen faciliteert de scans en het streven is om maatregelen te nemen die binnen drie jaar worden terugverdiend. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Melanie van de Loo: m.vandeloo@dalfsen.nl of 0529-488394.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.