Home / archiefcentraal / communicatieprofessionals houden van hartig

communicatieprofessionals houden van hartig

Na de eerste boterhammen en de onvermijdelijke gesprekken over voetbal en wat het komend weekend de heren gaat brengen, komt Roné met een vraag: ‘Hey, mannen, denk eens even met me mee. Voor een schaatsfabrikant wil ik een leuke actie op poten zetten, die in het hele land kan worden uitgezet in de sportzaken.’ Het is het startsein voor een kleine brainstormsessie. Het resulteert uiteindelijk in een actie, waarbij de schaatsliefhebber de eerste marathon op natuurijs mag voorspellen.

Wie het voorrecht heeft om ooit een lunch van het Communicatiegilde mee te maken (op vaste dagen soms zelfs met hotdogs of loempia’s), kan dit tafereel bijna dagelijks meemaken. Samen eten betekent meteen samen ideeën uitwisselen en elkaar voorthelpen. Het is de grote kracht van het Communicatiegilde, een paraplu, waaronder een aantal communicatieprofessionals bijeen is gebracht. Het initiatief is afkomstig van Roné van der Vliet van Sinds77 Echte Reclamemakers en hij heeft versterking gekregen van Eyecatcher Communicatie (Rudi Buitenkamp), Ontwerpbureau Lood en Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig (Maarten Metz en Bart van der Mark).

Het is juni 2009 als Van der Vliet in Salland Zakelijk laat weten dat hij is gestart met Sinds77 Echte Reclamemakers. Amper begonnen met zijn nieuwe bureau droomt hij hardop over de realisatie van een creatief en uitvoerend platform. Daarbij zouden meerdere communicatiedeskundigen elkaar moeten kunnen vinden en versterken. Een platform, dat ook in een pand zichtbaar moet worden. Hij had nooit kunnen bevroeden dat zijn droom begin 2010 al zou worden gerealiseerd. Na een oriëntatietocht over het bedrijventerrein in Raalte viel zijn oog op een pand aan de Spitsstraat 25. Hier was voorheen Delmar gevestigd. In overleg met de huurbaas kon het pand worden opgedeeld in meerdere units met dezelfde uitstraling.

Van der Vliet en Buitenkamp, respectievelijk grafisch ontwerper/bedenker van concepten en tekstschrijver/journalist namen per 1 februari van dit jaar hun intrek. Enkele maanden later besloten Van der Mark en Metz ook met hun bedrijven te verhuizen van Delden naar Raalte. Ontwerpbureau Lood is een ontwerp- annex reclamebureau en Gegarandeerd Onregelmatig is de uitgeverij, waarmee ze hun eigen producties naar buiten kunnen brengen.

Ieder van de bureaus heeft zijn eigen ruimte om daarmee ook de eigen identiteit te kunnen bewaken, maar wel met de insteek om (nog meer) samen te werken. ‘Vanaf de start hebben we gemerkt dat het een goede kruisbestuiving is. Voor klanten is het prettig dat ze direct met diverse disciplines in contact kunnen komen en met name conceptmatig kunnen we met elkaar meedenken.’

Inmiddels zijn dus vier bedrijven gevestigd op het adres Spitsstraat 25, maar als het aan de heren ligt, blijft het hier niet bij. Er zijn verregaande gesprekken met een specialist op het gebied van bedrijfscommunicatie , een tekstschrijver, een fotograaf en een websitebouwer. Stuk voor stuk eenmanszaken of kleine bureaus, die het Communicatiegilde erkennen als een mooi uithangbord en creatief platform. 2011 Moet het jaar worden dat het Communicatiegilde nog meer vorm krijgt. Het is tevens de bedoeling dat vanaf het voorjaar meer naar buiten wordt getreden. Tijdens de lunch zal ongetwijfeld een idee worden geboren op welke wijze dit moet worden vormgegeven.

Lees ook

Dode bij zwaar ongeval bij Mariënheem; N35 afgesloten

RAALTE/MARIËNHEEM – Op de N35 bij Mariënheem is vanochtend een dode gevallen bij een zwaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.