camilla en maudy hebben er vrede mee

Maudy: “Ik weet de eerste keer nog. Een jongen en een meisje samen op de fiets. Pubers. Die jongen stootte het meisje aan en daarna nog een keer. Hoorde je ze smoezelen. Of een heel modieuze oma van een jaar of 80 die ons vertelde dat ze elke week keek. Of een man die naar ons toekwam: ‘Ik geloof zo in jullie. Jullie komen ver!’ Da’s altijd leuk om te horen!”

De deelnemers aan het programma moesten deze zomer een eigen collectie voor Björn Borg ontwerpen. De winnende collectie is inmiddels in productie genomen. Daarnaast kreeg het winnende koppel, Chanelva en Deyrinio, een geldprijs van 25.000 euro. “Aan de ene kant zijn we blij dat we niet gewonnen hebben, nu zijn we helemaal vrij om te doen en te laten wat we willen, aan de andere kant is het wel jammer van het geld. Maar ja, we hebben heel bewust de keuze gemaakt om onze eigen stijl vast te houden. Die is wellicht iets te avontuurlijk voor Björn Borg en dat wisten we van tevoren. We hebben ons wel verplaatst in het merk, maar om verder te komen, hadden we onze eigen edgy insteek los moeten laten. En dat wilden we pertinent niet!”

Het belangrijkste is dat ze acht weken lang de tijd hebben gekregen om hun eigen bedrijfje VOLT te promoten. Het hoofddoel is het ontwerpen van een eigen modecollectie. Maudy klust onder de vlag van VOLT bij als illustratrice en styliste en Camilla houdt zich daarnaast bezig met websitedesign en grafische vormgeving. Hun kantoor/atelier is sinds kort gevestigd in een groot leegstaand bedrijfspand in Deventer. “We hebben goede contacten overgehouden aan de deelname. Daarmee gaan sommige deuren veel sneller open. Maar weet je, ze zijn je ook zo weer vergeten. Als je op je luie reet blijft zitten, gebeurt er niks. Je moet netwerken, er op uittrekken, jezelf presenteren. We hebben in de afgelopen maanden hard gewerkt aan onze eigen collectie minishirts. Die is inmiddels te vinden op onze site.”

Voor toekomstige kandidaten hebben ze dan ook het volgende advies: “Probeer echt jezelf te blijven. Praat nooit achter elkaars rug om, al helemaal niet over je eigen teamgenoot. Zorg dat je opvalt, maar je hoeft ook weer niet de meest schreeuwerige van allemaal te zijn. Zorg dat je gezien wordt, zodat de mensen weten waarvoor je staat!”

De opnames van Hollands Best Fashion Designers vonden deze zomer al plaats. De deelnemers hadden zich contractueel vastgelegd om niet te verklappen wie er gewonnen had. Diegene die wel uit de school klapte zou een boete krijgen van 50.000 euro. Camilla: “Maar geloof me, als jij weet dat je 50.000 euro kwijt bent als je je mond voorbij praat, dan houd je je mond wel dicht. Met name in het café probeerden ze het vaak. ‘Maar je kunt het mij wel vertellen’. Echt niet. Zelfs die paar mensen die we het wel verteld hadden, vertrouwden ons niet helemaal. Sommigen dachten dat we stiekem toch eerste waren geworden. Meer informatie op staging2.voltdeventer.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.