boerhof familiebedrijf van het jaar

Sinds de oprichting in 1973 is Boerhof een echt familiebedrijf, met inmiddels de tweede generatie aan het roer. Naast ‘eigen’ familie heeft Boerhof onder haar medewerkers ook veel familiaire relaties, zoals man-vrouw, moeder-zoon, broers, e.d. Kristel Leerkes-Boerhof: “We horen regelmatig van relaties dat we één grote familie zijn. En zo voelt het ook. We zijn ervan overtuigd dat een onderneming pas goed presteert als er een juiste balans is tussen people, planet en profit. Deze pijlers vormen dan ook de basis van al onze beslissingen. Evenals onze no-nonsense mentaliteit: Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Nieuwe medewerkers omschrijven ons regelmatig als een warm nest waarin ze terecht komen. We doen het echt samen en daarbij is elke schakel in de ketting even belangrijk.”

MVO

Volgens de jury scoort Boerhof op alle criteria goed maar blinkt het vooral uit op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kristel: “Vanuit het streven naar 100% duurzaam inkopen, kijken we zeer kritisch naar onze toeleveranciers en de producten en materialen die worden ingekocht. Ook is er de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het recyclen van ingezamelde gebruikte materialen. Zo verkochten wij als eerste in Europa cradle to cradle tapijttegels. Verder voorzien we bijvoorbeeld offertes van een voorstel hoe de oplossing duurzaam gerealiseerd kan worden.“

Familiebedrijf

De verkiezing ‘Familiebedrijf van het Jaar 2010’ werd opgezet in het kader van het 65-jarig bestaan van de landelijke vereniging voor lokale nieuwsmedia NNP, met als doel in de eigen regio hét familiebedrijf van het jaar te kiezen. Na het winnen van de regionale verkiezing kon Boerhof zich, samen met negen andere genomineerden, opmaken voor de strijd om de landelijke titel. Volgens de definitie van de Nyenrode Business Universiteit voldoet een familiebedrijf tenminste aan twee van de volgende drie criteria:

1. Meer dan 50% van het bedrijf is in handen van een enkele familie.

2. Eén familie heeft beslissende bevoegdheden inzake bedrijfsvoering en opvolging.

3. Een meerderheid, of tenminste twee leden in de leiding van de onderneming, is afkomstig uit één familie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.