beekman ook bij grote projecten spanning erin

De vernieuwde Leeren Lampe in Raalte moest een uitgaansgelegenheid worden waar gasten zich veilig en op hun gemak voelen. Dit staat of valt met een effectief camerabewakingsysteem, waarvoor de eigenaar zich wendde tot Beekman Elektro. Erik Beekman: “We kregen een tekening voorgelegd van het pand, waarop we samen met Rosec Security een plan gemaakt hebben om alle ruimtes doorlopend in beeld te kunnen houden. Zowel binnen als buiten. Hiervoor is een aantal vaste camera’s geïnstalleerd en enkele dome camera’s, waarmee kan worden ingezoomd. Bij calamiteiten of ongeregeldheden worden de beelden gebruikt. Enerzijds voor overdracht naar de politie en anderzijds om ervoor te zorgen dat de persoon in kwestie niet opnieuw wordt toegelaten. Eén persoon houdt in een speciale ruimte via vier beeldschermen alle 30 camera’s continu in de gaten. Relevante beelden kunnen eenvoudig op dvd worden gebrand. De politie heeft al aangegeven erg tevreden te zijn over zowel inhoud als kwaliteit hiervan. Bij de totstandkoming van het plan hebben we veel kunnen putten uit onze kennis en ervaring. Een camerasysteem werkt alleen maar als je goed weet hoe je iemand moet volgen en waar eventuele dode hoeken zitten. En verschillende plekken vragen om verschillende oplossingen, of het nu een bedrijfspand betreft of een woonhuis.”

Een andere voorziening die Beekman realiseerde voor De Leeren Lampe is de geavanceerde telefooncentrale. Deze maakt het mogelijk om, door bellen via internet en vaste lijn te combineren, aanzienlijk op telefoonkosten te besparen. Beekman: “Eigenaar Van den Enk wilde het telefoonverkeer van twee locaties naar één brengen. Daarop hebben wij bekeken wat voor hem de beste optie zou zijn en een centrale samengesteld met inkomende lijnen via ISDN en alle uitgaande telefoontjes via internet. Afhankelijk van het belgedrag heb je zo’n systeem er in een paar jaar al uit. Hiervoor hebben we alles geregeld, van aanvraag van de ISDN telefoonlijnen, PIN, internet en onze VoIP provider Speak Up voor het bellen via internet.“

Wie de website van Beekman bekijkt, valt direct de enorme verscheidenheid aan diensten op. Beekman: “We zijn heel breed, dat is echt onze kracht. Klanten ervaren het als prettig om één partij in te schakelen die alles regelt. Op het gebied van elektra, inbraak- en brandbeveiliging, camerabewaking, telecom, data, geluid en airco doen we heel veel zelf en voor overige werkzaamheden schakelen we soms derden in.” Een mooi recent voorbeeld hiervan is de nieuwbouw van Gamma in Raalte. Hierbij fungeerde Beekman als hoofdaannemer voor de technische installatie, waarbij voor gas en water een andere partij werd ingeschakeld. Een groot project dat de nodige uitdagingen kende: “Nadat we de opdracht binnen hadden besloot Gamma dit filiaal te bouwen volgens de nieuwe stijl, waardoor het hele plan op de kop moest. Er kwam ondermeer een compleet nieuw verlichtingsplan met het nieuwste van het nieuwste op dat gebied. Enorm veel licht, helder, hoog en toch sfeervol door het gebruik van doeken. In totaal is er meer dan 20 km aan kabels gelegd en een meterkast met maar liefst 145 groepen. Al met al een prachtige referentie, waar er hopelijk meer van zullen volgen!”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.