autobedrijf mollink viert 25 jarig bestaan

Autobedrijf Mollink is een echt familiebedrijf. Antoon Mollink en zijn zoon Roy zijn samen met hun drie monteurs verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering en moeder Ria helpt ook daar waar nodig mee. Antoon houdt zich voornamelijk bezig met de werkplaats en de in- en verkoop van auto’s; Roy richt zich voornamelijk op de receptie, de administratie en het traceren van elektronische storingen aan auto’s. Daar waar nodig springt hij bij in de verkoop. “En dat werkt hartstikke goed. We hebben allebei onze eigen taken en vullen elkaar daar waar nodig is aan.”

Betrouwbaarheid en degelijkheid zijn de centrale kernwaarden in de dagelijkse bedrijfsvoering. “Onze kleinschaligheid is daarbij van groot belang. We nemen voor iedereen de tijd. Daar voelen we ons het fijnst bij!” Dat wil echter niet zeggen dat er geen ambities bestaan. Roy en Antoon hebben plannen om zich aan te sluiten bij een gerenommeerd kwaliteitskeurmerk. “We zijn dan wel officieel subdealer van Ford, maar onze garage is toegerust op alle merken auto’s. We verkopen ook niet alleen maar Fords; voor alle merken, occasions en nieuw, kun je bij ons terecht. Dat universele karakter hopen we met een kwaliteitskeurmerk te benadrukken.” Roy kijkt ook al verder in de toekomst. “Ik verwacht dat het elektrisch rijden op den duur een vlucht zal nemen. In China is een speciale elektromotor met accupakket ontwikkeld die je in tien minuten kunt opladen en waarmee je dan achthonderd kilometer kunt rijden. Dat zijn flinke innovaties. Als die trend zich voortzet, denk ik dat de elektromotor een aanzienlijk marktonderdeel zal veroveren op de verbrandingsmotor. Dan zullen we ons ook daar verder in specialiseren.”

Ondanks dat Autobedrijf Mollink een relatief klein bedrijf is, beschikt het bedrijf over flink wat knowhow. Roy is als afgestudeerd HTS-er zeer behendig met elektronica. Hij heeft zich dan ook ontwikkeld tot diagnosespecialist. Als een computer niet in staat is om de storing in de automotor te vinden, schakelt Roy zijn ‘scoop’ in. Een geavanceerd meetinstrument dat de signalen tussen de verschillende sensoren in beeld brengt. Verder beschikt hij over de laatste computerapparatuur waarmee hij het mankement snel kan traceren. Zijn kennis wordt dan ook regelmatig ingeschakeld door andere autobedrijven. Maar daar zal je Roy en zijn vader niet zo snel over horen. Het zijn rustige bescheiden mensen die er niet van houden om hoog van de toren te blazen. Antoon: “Het is weer die degelijkheid en betrouwbaarheid die we willen uitstralen. Ik denk dat die waarden ons ook hebben geholpen om zonder noemenswaardige kleerscheuren door de economische crisis te komen. Als je in deze tijd een auto wilt kopen, is betrouwbaarheid een zeer belangrijk criterium, wellicht nog meer dan voor de crisis!”

Autobedrijf Mollink is gevestigd aan de Praamstraat 13, tel: 0572-358151. Het open huis op vrijdag 10 december duurt van 16.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 11 december van 11.00 tot 16.00 uur. Ter ere van het jubileum geldt er bovendien een speciale aanbieding. Iedereen die in de week van 13 tot en met 18 december een occasion van meer dan 5.000 euro koopt, krijgt 625 (25 maal 25) euro korting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.