augustus veel feest en een plens water

Augustus komkommerde vrolijk verder. Het is de maand om op vakantie te gaan of lekker te feesten. Enkele onverlaten stolen maar meteen drie caravans uit een loods aan de Heinoseweg. De politie besloot ondertussen om ook maar eens wat meer onderzoek te verrichten naar het grote aantal coniferenbranden dat Raalte teisterde.

De Texaco-inbreker was inmiddels in beeld gekomen als verdachte van de overval op het Raalter BP-tankstation in maart. De ING-bank besloot ondertussen enkele dagen voor de uitspraak van de rechter om Party Restaurant Billy’s maar alvast te ontruimen. Enkele dagen later oordeelde de rechter dat het pand ontruimd mocht worden. Mosterd na de maaltijd dus.

Wat feesten betreft, was het goed toeven in Salland. Lemelerveld, Luttenberg, Wesepe, Nieuw Heeten, Heino en Raalte vierden allemaal hun eigen dorpsfeest, en dat allemaal in een tijdspanne van enkele weken. Sommige feesten zelfs tegelijkertijd. De Averboys in Heino waren enorm blij: Hun ballonnenfestijn kon eindelijk doorgang krijgen. Het weer werkte voor de verandering eens een keertje mee. Dat gold niet voor Stöppelhaene. De weergoden trakteerden het Raalter oogstfeest meerdere dagen op een enorme plens regenwater. De optocht viel letterlijk en figuurlijk in het water. Sneu voor de enthousiaste wagenbouwers, de vrijwilligers en het publiek.

Voor de gemeente Raalte wachtte deze maand een kleine opsteker. Voormalig burgemeester Bolhuis kondigde aan niet verder te procederen om een financiële schadevergoeding te krijgen na zijn ontslag in 2007. Bolhuis voelt zich in het gelijk gesteld door de Centrale Raad van Beroep en dat is volgens hem afdoende. Een meevaller, omdat in september nog een stevige financiële aderlating zou volgen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.