april uitspraak in rioolzaak chinees heino

De maand begon met het nieuws dat het Chinese Restaurant Lotus Heino zou verlaten. De familie Man, die het restaurant jarenlang gedraaid had, stopte ermee. Het lege restaurant in Heino kreeg wel direct een nieuwe bestemming. Kim van de Worp, eigenaar van de plaatselijke C1000 zag mooie mogelijkheden voor de uitbreiding van zijn winkel. Op de eerste verdieping van het pand wil Van de Worp kantoor- en vergaderruimtes gaan creëren. Door het verdwijnen van het restaurant uit Heino, leek het erop dat het dorp het zonder Chinees moest gaan stellen. John Leer, eigenaar van een aantal panden in Heino wees echter direct daarna twee plekken in Heino aan waar wel een nieuw restaurant gevestigd kon worden. Hij vroeg een vergunning voor twee panden aan. Enige tijd later werd bekend dat in het voormalige pand van de Schlecker een nieuwe Chinees zou komen.

Ook kwam er in deze maand een uitspraak in de rioolzaak. Het geschil tussen Temmink en de gemeente Raalte werd in het voordeel van het bedrijf uit Oldenzaal uitgesproken door het Gerechtshof in Leeuwarden. In de gemeenteraadsvergadering die erop volgde wilde de SP het onderwerp met spoed op de agenda. Het debat volgde, de SP diende een motie van wantrouwen tegen het college van B&W in, maar vond geen steun bij de andere partijen in de raad.

In diezelfde raadsvergadering namen de wethouders Elferink en Blijdenstein afscheid. Elferink verdween van het politieke toneel in Raalte (maar keerde later terug als nieuwe voorzitter van Stöppelhaene), Blijdenstein nam plaats in de raad, als lid van de VVD.

Edwin Ophof had deze maand voor het eerst succes op het nationaal en internationale podium. Hij werd zowel Europees als Nederlands Kampioen Duathlon Long Distance. Het was de eerste van een lange reeks titels die hij dit jaar zou behalen. Tijdens de lintjesregen aan het einde van de maand, werden in de omliggende gemeenten totaal dertig mensen onderscheiden: achttien in Raalte, acht in Olst-Wijhe en vier in Dalfsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.