acht dagen paardensport in marienheem

Al voor de 29e keer staat Manege Bartels in Mariënheem rondom de feestdagen in het teken van paarden- en ponysport. Acht dagen lang reizen honderden ruiters en amazones vanuit heel Nederland, en zelfs enkelen vanuit het buitenland, met hun viervoeters af naar de Mariënheemse manege om een parcours te springen. Van 26 tot en met 30 december komen de paardencombinaties aan start, op 2, 3 en 4 januari de ponyruiters.

Bestuurlid Carien van der Steege: “Iedere deelnemer springt twee parcoursen. Deze resultaten worden bij elkaar opgeteld en degenen met de beste resultaten plaatsen zich voor de finale.” De finales voor de klassen B en L vinden plaats op woensdag 29 december vanaf 18.30 uur. De deelnemers in de hogere klassen, de M, Z en ZZ, strijden op donderdag 30 december vanaf 20.00 uur in de grote finale om de Gouden Aar. In alle finales zijn extra geldprijzen beschikbaar. Zo krijgt de winnaar van de Z/ZZ-finale een enveloppe met 500 euro, aangeboden door hoofdsponsor Rabobank Salland.

Tweede Kerstdag staat er gelijk een knaller op het programma; om 20.00 uur begint het Masterspringen. In deze afvalrace worden de hindernissen steeds hoger gemaakt. De paarden springen op het laatst over hindernissen van maar liefst 1.70 meter. Dat gebeurt ook nog eens in een razendsnel tempo, want voor de winnaar bevat de prijzenpot 750 euro. De nummer 2 gaat met een enveloppe met 350 euro naar huis. Van der Steege: “Wat de Sallandse Ruiterdagen zo speciaal maakt, is de verscheidenheid aan deelnemers. Er doen heel veel regionale deelnemers mee, maar ook internationale toppers, zoals Gerco Schröder en Gertjan Bruggink. De ruiters rijden graag in Mariënheem vanwege de prachtige ambiance, maar ook de goede bodem die er sinds een aantal jaar ligt is voor veel deelnemers een pluspunt.”

In het nieuwe jaar zijn de ponyruiters aan de beurt. “Normaal gesproken is dit een tweedaags evenement, maar omdat een aantal scholen 3 januari alweer begint, plakken we er dit jaar een derde dag bij aan. Zo hebben alle jongens en meisjes de mogelijkheid om mee te doen.” De finales van alle klassen worden op 4 januari verreden vanaf ongeveer 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.