350000 euro voor duurzame brede school

De gemeenteraad van Raalte heeft donderdagavond 350.000 euro beschikbaar gesteld voor duurzame investeringen in de brede school Hoogerheyne in Heino. Alle partijen stemden in, behalve de PvdA. De socialisten stemden niet tegen, omdat ze tegen duurzame investeringen in de brede school waren, maar omdat de uitgaven volgens de PvdA niet ten goede zouden komen van energiebesparende maatregelen.

Fractievoorzitter Van der Wilt stipte onder andere aan dat een installatie voor regenwaterinfiltratie geen energie zou besparen. Voor deze installatie staat een bedrag van ruim 25.000 euro begroot. Daarnaast vond de PvdA dat de plannen voor energiebesparing al in de bestaande begroting van de brede school hadden moeten staan.

De plannen moeten bijdragen aan de stimulering om de nieuw te bouwen school een zogeheten frisse school te laten worden. Van der Wilt vond dit argument achterhaald: “Je moet als architect wel een gaatje in je hoofd hebben, om geen frisse school te ontwerpen.”

Omdat alleen de PvdA tegen het voorstel inging, is het budget alsnog beschikbaar gekomen. Als met de maatregelen voldoende energie bespaard wordt, dan mag de gemeente een subsidie van 175.000 euro verwachten vanuit de provincie. Als de besparing niet gehaald wordt, dan is het nog even gissen wie de rekening moet betalen. Wethouder Hoge is namelijk in de veronderstelling dat het SCOS de misgelopen subsidie ophoest, als de energiebesparing niet behaald wordt. Dit is echter niet contractueel vastgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.