15000 jongeren krijgen vuurwerkles

Bureau Halt IJsselland gaat vanaf maandag 6 december vuurwerkvoorlichting geven aan 15.000 jongeren in de regio. Alle leerlingen van groep 8 van de basisschool en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs krijgen deze les.

De lessen richten zich vooral op de geldende regels: Wanneer mag je vuurwerk afsteken en welk vuurwerk is toegestaan? Verder gaan de lessen over het voorkomen van overlast en is er aandacht voor veiligheid. De lessen worden gegeven door zo’n 150 studenten van de Hogeschool Windesheim en de Gereformeerde Hogeschool.

De lessen op het basionderwijs gaan vooral over goed en veilig omgaan met vuurwerk en het voorkomen van overlast. Bij de leerlingen in het voortgezet onderwijs draait het in de voorlichtingen om kwesties als: durf jij nee te zeggen als je vrienden je uitdagen om iets te doen met vuurwerk wat niet mag?

Wanneer jongeren te vroeg vuurwerk afsteken, teveel of illegaal vuurwerk in het bezit hebben of overlast en vernielingen veroorzaken, kunnen zij worden aangehouden door de politie. Deze verwijst de jongeren door naar bureau Halt voor een alternatieve straf. Jongeren die bij Halt terecht komen krijgen de mogelijkheid om recht te zetten wat zij fout deden, zonder dat zij hierbij in aanraking komen met Justitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.