zwaar parcours eerste haarlerbergloop

Zeker honderd deelnemers legden afgelopen zondag het zware parcours van de Haarlerbergloop af. Door het druilerige weer van vorige week was de ronde, door weide en over zand- en bospaden, op sommige plekken door modder overspoeld. Voor de deelnemers was dat des te meer reden deel te nemen.

Na 14 jaar werd er dan eindelijk weer eens een hardloopwedstrijd in Haarle gehouden. Paul ten Dam, één van de organisatoren, sprak over een mooie terugkeer van dit evenement in Haarle. In goed overleg met Staatsbosbeheer leidde een goed deel van het parcours over het fraaie terrein van de Sallandse Heuvelrug.

De wedstrijd kende vier afstanden: voor kinderen een 1 km-loop en voor de oudere jeugd en volwassenen een 3,2 km, 5 km en 10 km-loop. Vooral bij de 10 km beklommen de lopers flink wat heuvels.

De Haarlerbergloop is het vervolg van de Rabocross, waar 14 jaar geleden een punt achter werd gezet vanwege de barre weersomstandigheden. Een viertal lopers uit Haarle besloot na zoveel jaar toch weer een hardloopwedstrijd op poten te zetten. Het is de bedoeling dat de wedstrijd een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.