workshop genealogie in boerderij strunk

De Historische Vereniging Raalte en Omstreken houdt 27 november een workshop genealogie in boerderij Strunk. Bij de workshop staan vragen centraal als “waar kan ik iets vinden?” “hoe moet ik zoeken?”, “waar kan ik nog meer zoeken?” en “wat staat er en hoe moet ik dat interpreteren?”.

Met tal van voorbeelden wordt de deelnemer vertrouwd gemaakt met de grote hoeveelheid genealogische bronnen. In archieven zoals de burgerlijke stand, het bevolkingsregister, de kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken, het oud-rechterlijk archief van vóór 1811, het Kadaster, de memories van successie en notarisarchieven. Maar ook digitale bronnen zoals Genlias en Familysearch waarin een schat aan informatie verborgen is, worden ontsloten.

Belangstellenden kunnen zich voor deelname aanmelden bij Ria Oude Vrielink of Jan Boksebeld (ria.oude.vrielink@hetnet.nl of boksebeldjan@home.nl) of telefonisch bij Ria Oude Vrielink 0572-352757.

Deelname kost 5 euro per persoon en is inclusief koffie en thee. De workshop begint om 9.30 uur en eindigt om 12.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.