Home / archiefcentraal / waterschap en gemeente beter samenwerken

waterschap en gemeente beter samenwerken

Al jarenlang werken Groot Salland en gemeenten samen in de afvalwaterketen. Dit is de hele keten van riolering en zuivering van afvalwater. Het afvalwater van huishoudens, bedrijven en overige instellingen wordt via de gemeentelijke riolering ingezameld en gezuiverd op één van de negen rioolwaterzuiveringsinstallaties van het waterschap. Daarna wordt het weer afgevoerd op oppervlaktewater.

Met de samenwerking zijn in de afgelopen jaren al goede resultaten bereikt en financieel flinke besparingen behaald. Bijvoorbeeld door goedkopere uitbreiding van een aantal rioolwaterzuiveringen in plaats van de aanleg van dure bergbezinkbakken in rioolstelsels. Een ander voorbeeld is de bouw van een tweede (kleine) rioolwaterzuivering in Zwolle (Hessenpoort), waardoor de aanleg van een nieuwe afvoerleiding door de hele stad niet nodig was.

Het nieuwe initiatief is GAWO gedoopt, wat staat voor Gezamenlijk Afvalwaterbeheer in West Overijssel. Als eerste stap worden afvalwaterteams gevormd. Waterschap en gemeenten werken dan binnen zo’n team intensief samen als waren ze één organisatie.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.