voorronde nk debat op carmel college

De regionale voorronde (Oost- en Noord-Nederland) van het NK Debat scholieren vindt dit jaar op 19 november plaats op het Carmel College Salland aan de Hofstedelaan in Raalte. Er doen ongeveer dertig teams van middelbare scholen (havo, vwo en gymnasium) mee aan het debat. De organisatie is in handen van het Nederlands Debatinstituut.

De deelnemers worden beoordeeld door juryleden die afkomstig zijn uit allerlei geledingen van de samenleving. Ook leerlingen zullen in de jury zitting nemen. De middag wordt om 14.30 uur geopend in de centrale hal van de sector havo/vwo en duurt tot ongeveer 17.45 uur. Om 15.00 uur beginnen de debatrondes in diverse lokalen.

De tien scholen met de meeste punten gaan door naar de finaledag op zaterdag 11 december in Leiden. Uit de deelnemende teams wordt tevens de beste (individuele) debater gekozen. Behalve de teamwedstrijd is er ook een individuele sprekerswedstrijd, waaraan één leerling per school kan deelnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.