voorlopig nog betalen voor id kaart

Inwoners van de gemeente Raalte moeten voorlopig gewoon blijven betalen voor hun ID-kaart. De leges die gevraagd worden voor de identiteitskaarten zijn sinds 7 oktober in het geding door een uitspraak van het Gerechtshof in Den Bosch. Bij deze uitspraak oordeelde het Gerechtshof dat een gemeente ten onrechte geld vroeg voor de verstrekking van de ID-kaart.

Naar aanleiding van deze uitspraak is in de media gesuggereerd dat de Nederlandse Identiteitskaart nu kosteloos wordt afgegeven, maar daar is nog geen sprake van.De uitspraak van het Hof ging over één specifieke gemeente. De gemeente waar het om gaat, heeft de mogelijkheid in cassatie te gaan tegen de uitspraak bij de Hoge Raad. Pas nadat de Hoge Raad hierin uitspraak heeft gedaan, krijgt de uitspraak gevolgen. Dit betekent dat iedereen die een Nederlandse Identiteitskaart aanvraagt, op dit moment nog steeds leges moet betalen.

Mocht het arrest van de Hoge Raad ertoe leiden dat onterecht betaalde leges moeten worden terugbetaald, dan zal de gemeente Raalte de leges op eigen initiatief terugbetalen aan de inwoners die daar recht op hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.