Home / archiefcentraal / vijfde editie jumping indoor luttenberg

vijfde editie jumping indoor luttenberg

De vijfde editie van Jumping Indoor Luttenberg vindt van 9 tot en met 13 november plaats op het manegecomplex in Luttenberg. In deze manege worden ook onder andere het Gouden IJzer en Herfst Indoor Luttenberg georganiseerd.

Dinsdagmiddag 9 november begint de klasse B en daarna komen alle klassen aan beurt. Woensdag is de dag van de Wintercompetitie van de GMB Jonge springpaarden, waarin vier-, vijf- en zesjarige paarden aan de start komen.

Jumping Indoor Luttenberg is één van de voorselecties van de GMB Wintercompetitie, de finale wordt verreden tijdens Zwolle International. Tijdens deze wedstrijd worden de vierjarige paarden en ruiter beoordeeld, het rijden tussen de hindernissen van de ruiter en hoe springt het paard ofwel, heeft het paard genoeg aanleg voor het springen deze punten tellen dubbel.

Donderdag- en vrijdagmiddag komen de klassen B tot en met M aan de beurt. Zaterdag gaan de zwaardere klassen van start, namelijk de Z en ZZ. Daarna vervolgt het programma met het Nationaal springen 1.40 meter en 1.45 meter. ‘s Avonds, rond 19.30 uur, gaat de Grote Prijs los, waarbij het parcours op 1.45 meter staat. Ook dit jaar zijn de verwachtingen hoog. Er worden veel goede jonge talenten en ervaren ruiters uit heel het land verwacht.

In 2009 ging de Grote Prijs naar Sjaak Sliederink. Hopelijk is hij er ook dit jaar weer bij om zijn titel te verdedigen. In hetzelfde jaar won Angelique Hoorn het 1.40 meter parcours. De organisatie hoopt op een sportieve, en vooral gezellige, wedstrijd.

Informatie over de GMB Jonge paarden Wintercompetitie kun je op www.jongepaardencompetitie.nl vinden. Meer informatie over Jumping Indoor Luttenberg op www.jumpingindoorluttenberg.nl

Lees ook

Bibliotheek Salland weer helemaal open

REGIO – Sinds maandag 27 september zijn de vestigingen van de Bibliotheek Salland weer volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.