tom bloo durft weer te hopen

Als eerstejaars A-junior debuteerde Tom in 2007 op 17-jarige leeftijd in Rohda Raalte 1. Het talent uit eigen jeugd ontwikkelde zich uitstekend en bleek al gauw een vaste waarde voor de verdediging van de rood-gelen. Twee jaar lang speelde hij op het hoogste niveau van de club, toen in 2009 een onverklaarbare blessure hem parten begon te spelen. Ruim een jaar lang werd hij van hot naar her gestuurd, want geen enkele specialist wist waar de pijn in zijn rug, benen en liezen vandaan kwam.

De pijn ontstond in het begin van het seizoen 2009/2010. Vanaf dat moment startte een lange zoektocht naar de juiste diagnose en behandeling. De clubfysiotherapeut verwees hem door naar een andere fysio. Ook deze wist de klachten van Tom niet te benoemen, waarna een manueeltherapeut, een sportarts alsmede en een chiropractor hem een antwoord schuldig bleven. Ondertussen werden er een röntgenfoto en een isotopenscan gemaakt, maar daaruit viel niets op te maken. Uiteindelijk kwam hij terecht bij een manueeltherapeut in Duitsland waar tweemaal per week met andere behandeltechnieken, eindelijk, de pijn wat werd verminderd. Ondanks een betere behandeling kon ook deze man niet precies zeggen wat er aan de hand was. Tom: “Niets en niemand wist me te vertellen wat de oorzaak van de pijn was. Overbelasting leek een logische oorzaak en een hernia werd in eerste instantie uitgesloten, want ik vertoonde niet die verschijnselen. Wat er aan de hand was, wist ik zelf natuurlijk ook niet, maar dat er iets mis was, voelde ik wel.”

Ondanks de behandelingen in Duitsland hem beter deden, drong Tom in augustus dit jaar toch aan op een MRI-scan bij de orthopeed in het ziekenhuis. In de beginfase van zijn blessure was een MRI-scan niet aan de orde, want dat zou zoeken zijn naar een speld in een hooiberg. Omdat hij op verschillende plekken pijn voelde, wisten de doktoren niet waar ze een scan van moesten maken. Toch ging de arts op verzoek van Tom uiteindelijk overstag. Wat bleek, was toch een hernia de boeman.

“Nu ik weet dat ik een hernia in mijn onderrug heb, ben ik toch wel een beetje opgelucht, want eindelijk weet ik wat de pijn veroorzaakt en dat er iets aan gedaan kan worden. De operatie die in januari gaat plaatsvinden, is niet helemaal risicoloos. Het lichaam is namelijk geen auto waaraan je wat kan vervangen als er iets kapot is. Toch loop ik nu al zo lang met de blessure dat ik graag wil dat er iets gaat gebeuren.”

Lijdzaam staat Tom momenteel iedere zondag en doordeweeks zijn team aan te moedigen. Want, vertelt de Raaltenaar, hij wil er nog steeds graag bijhoren. De hoop dat de blessure minder zou worden is er altijd geweest, en dan zou een terugkeer in het eerste weer mogelijk zijn. “Het doel is niet eens zozeer terugkeren in het eerste, maar weer pijnvrij sporten. Ik zou al blij zijn als ik bijvoorbeeld op het strand een balletje kan trappen.”

Honderd procent zeker is het dus niet dat we Tom weer terug zien op het voetbalveld, maar na de operatie staat hem een maandenlange revalidatie te wachten. Wie weet dat we hem ooit samen met zijn jongere broer, Jordy, kunnen bewonderen op de grasmat van Rohda Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.