toegangsprijzen evenementen verhoogd

Lowlands en de Zwarte Cross maakten deze week al bekend dat ze dit jaar nog beginnen met de voorverkoop, omdat de prijzen van de tickets volgend jaar bijna 20 euro meer dreigen te kosten. Ook de organisatie van Ribs&Blues is momenteel aan het uitzoeken of ze binnenkort al kunnen starten met de voorverkoop voor de Raalter Pinkster Party, want een eventueel verhoogd btw-tarief betekent een lagere opbrengst uit de kaartverkoop.

Net als kaarten van de Raalter Pinkster Party, gaan de prijzen van de kaartjes van Stöppelhaene op de donderdag omhoog. Op Twitter liet de organisatie weten dat ook zij worden getroffen door de regeringsplannen. Mocht het bezuinigingsvoorstel doorberekend worden aan de bezoeker, dan zou een kaartje dat in augustus in de voorverkoop nog 18 euro kostte, volgend jaar zonder prijsverhoging 20,21 euro kosten. Aan de kassa betekent dat geen 23, maar 25,82 euro.

Inmiddels is de Nederlandse cultuursector een petitie gestart tegen de aangekondigde btw-verhoging voor theater- en concertkaartjes. Op de website staging2.zegneetegendebtw.nl kunnen mensen die zich boos maken over het voornemen van kabinet-Rutte, hun steun betuigen aan de actie.

Lowlands heeft zich ondertussen ook boos gemaakt over het voorstel. “De cultuurterrorist – lees Wilders – met de peroxidepruik heeft zijn eerste virtuele knieschot uitgedeeld. In ruil voor de gedoogsteun van de PVV hebben zijn handlangers Rutte en Verhagen de ’ontaarde’ kunst- en cultuursector zonder slag of stoot geofferd,” meldt Lowlands op haar website. Ook daar staat een oproep tegen het bezuinigingsvoorstel te stemmen middels een protestmail te sturen.

Op 18 november komt de verhoging van de omzetbelasting in de cultuursector ter stemming in de Tweede Kamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.