Home / archiefcentraal / ter haar manmode viert 90 jarig bestaan

ter haar manmode viert 90 jarig bestaan

In 1920 was het Henry ter Haar die de kleermakerij Ter Haar Textiel oprichtte. Aan de Marktstraat in Raalte richtte hij zich aanvankelijk op het maken van broeken, colberts en kostuums, maar later begon hij met een winkel waar kleding voor heren, dames en kinderen, maar ook fournituren werden verkocht. In die tijd was het nog hard werken voor opa en oma ter Haar, want naast de winkel en de kleermakerij werden ook tien kinderen groot gebracht.

In 1966 namen Harry ter Haar en zijn vrouw Ria het bedrijf over van Harry’s vader. De twee gingen zich meer op de winkel en de herenmode richtten. Er werden seizoenscollecties ingekocht, het winkelpand werd steeds verder uitgebreid en eens in de acht jaar werd de inrichting onder handen genomen voor een nieuwe uitstraling. Een dieptepunt in het 90-jarig bestaan is het veel te vroege overlijden van Harry ter Haar in 2000. Hij werd slechts 54 jaar.

De broers Hugo en Martijn ter Haar stapten in de jaren negentig in het familiebedrijf. Hugo in 1994, Martijn in 1998. Ter Haar Manmode is sindsdien uitgebreid met de jeansstore KnockKnock en Ter Haar Casuals. In 2008 maakten ze met de overname van InMind aan de Marktstraat een zijstap naar de damesmode.

Ter ere van het jubileum was er een prijsvraag uitgeschreven. Op de foto’s poseren Hugo en Martijn met de winnaars. Het prijzenpakket bestond uit een Apple iPad, vier Krups Nespresso machines en vier lederen tassen van PME.

Lees ook

Geen monumentale status voor arbeiderswoningen Olsterkampweg

OLST/WIJHE – Vier montagewoningen uit de wederopbouwperiode aan de Olsterkampweg in Olst krijgen geen monumentale …

Home / archiefcentraal / ter haar manmode viert 90 jarig bestaan

ter haar manmode viert 90 jarig bestaan

Ter Haar Manmode bestaat 90 jaar. In 1920 was het Henry ter Haar die de kleermakerij Ter Haar Textiel oprichtte, met het maken van broeken, colberts en kostuums. Op dit moment staat de derde generatie met Martijn en Hugo ter Haar aan het roer van Ter Haar Manmode aan de Marktststraat in Raalte. Zij runnen de herenmodezaken Ter Haar Casuals, Knock Knock Jeansstore, Ter Haar Mode voor de Man en de damesmodezaak InMind. Het jubileum wordt in de winkels gevierd met acties en aanbiedingen.

Al in 1920 was Ter Haar Textiel gevestigd aan de Marktstraat in Raalte. Eerst bescheiden met een kleermakerij, later met een winkel waar kleding voor heren, dames en kinderen, maar ook fournituren werden verkocht. In die tijd was het nog hard werken voor opa en oma ter Haar, want naast de winkel en de kleermakerij werden ook tien kinderen groot gebracht.

Veel mensen uit Raalte en omgeving zullen zich Harry ter Haar nog herinneren, zoon van Henry ter Haar en de tweede generatie ter Haar, die op 19-jarige leeftijd in het bedrijf van zijn vader stapte. In 1966 namen Harry en zijn vrouw Ria het bedrijf over van vader en gingen zich meer op de winkel en de herenmode richtten. Er werden seizoenscollecties ingekocht, het winkelpand werd steeds verder uitgebreid en eens in de acht jaar werd de inrichting onder handen genomen voor een nieuwe uitstraling. Een dieptepunt in het 90-jarig bestaan is het veel te vroege overlijden van Harry ter Haar in 2000. Hij werd slechts 54 jaar.

De broers Hugo en Martijn ter Haar komen ook al snel in aanraking met het modevak. In 1994 en 1998 stappen ook zij in het familiebedrijf. Ter Haar Manmode is sindsdien uitgebreid met de jeansstore KnockKnock en Ter Haar Casuals. In 2008 maken ze een zijstap naar de damesmode, als InMind aan de Marktstraat wordt overgenomen.

Anno 2010 mag gezegd worden dat Ter Haar Manmode synoniem staat voor een modebewuste en vooruitstrevende familieonderneming, waar Sallandse nuchterheid, kwaliteit en service al 90 jaar herkenbaar zijn voor veel (vaste) klanten.

Lees ook

Geen monumentale status voor arbeiderswoningen Olsterkampweg

OLST/WIJHE – Vier montagewoningen uit de wederopbouwperiode aan de Olsterkampweg in Olst krijgen geen monumentale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.