ter haar manmode viert 90 jarig bestaan

In 1920 was het Henry ter Haar die de kleermakerij Ter Haar Textiel oprichtte. Aan de Marktstraat in Raalte richtte hij zich aanvankelijk op het maken van broeken, colberts en kostuums, maar later begon hij met een winkel waar kleding voor heren, dames en kinderen, maar ook fournituren werden verkocht. In die tijd was het nog hard werken voor opa en oma ter Haar, want naast de winkel en de kleermakerij werden ook tien kinderen groot gebracht.

In 1966 namen Harry ter Haar en zijn vrouw Ria het bedrijf over van Harry’s vader. De twee gingen zich meer op de winkel en de herenmode richtten. Er werden seizoenscollecties ingekocht, het winkelpand werd steeds verder uitgebreid en eens in de acht jaar werd de inrichting onder handen genomen voor een nieuwe uitstraling. Een dieptepunt in het 90-jarig bestaan is het veel te vroege overlijden van Harry ter Haar in 2000. Hij werd slechts 54 jaar.

De broers Hugo en Martijn ter Haar stapten in de jaren negentig in het familiebedrijf. Hugo in 1994, Martijn in 1998. Ter Haar Manmode is sindsdien uitgebreid met de jeansstore KnockKnock en Ter Haar Casuals. In 2008 maakten ze met de overname van InMind aan de Marktstraat een zijstap naar de damesmode.

Ter ere van het jubileum was er een prijsvraag uitgeschreven. Op de foto’s poseren Hugo en Martijn met de winnaars. Het prijzenpakket bestond uit een Apple iPad, vier Krups Nespresso machines en vier lederen tassen van PME.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.